Policija je pokrenula istragu o konkursu koji je objavljen na Fejsbuku, a u kojem Slavica S. i Jovan B. kao organizatori prevare pokušavaju da vrbuju maloletne devojčice, saznaje “Blic”.

Naime, u fejsbuk grupu “Foto-modeli” sa lažnog profila pod imenom Mila Nešić pre nekoliko dana napisano je da se “traže devojčice uzrasta do 14 godina za posao foto-modela u Austriji”. Izvesna je u objavi zainteresovane roditelje pozvala da se jave privatnom porukom.

Međutim, ubrzo je u javnost isplivala prepiska Jovana B. i Slavice S., za koje se veruje da su organizatori ove prevare. Sudeći po prepisci, neko se javio organizatoru i poslao mu fotografiju maloletnice, koju je on poslao Slavici.

Foto: blic.rs

“Mala ima 12 godina, majka joj je samohrana. Dao sam joj tvoj broj javiće ti se na Viber. Reci joj da je legalna agencija za dečje foto-modele, ostalo ću ja da završim”, napisao je Jovan B. Slavici S. uz fotografiju maloletnice.

Ona ga je zatim u daljoj prepisci pitala: “Da li je to Verica iz Bara koja joj se javila”, na šta je usledio njegov odgovor:

“Da, Slavice, iz Bara je, samo joj reci da je legalan posao i zamaži joj nešto oči“, odgovor je ovog starijeg muškarca.

Ovi prevaranti sarađivali su na taj način da steknu poverenje roditelja maloletnica, tako što ukoliko nasednu na njihovu prevaru, Slavica im preko Vibera ulije poverenje kao ženska osoba.

Kako Blic saznaje, nakon obelodanjivanja prepiske, grupa “Foto-modeli” kao i profili organizatora potencijalnog vrbovanja maloletnica ugašeni su, a policija je pokrenula istragu. Ovim slučajem bavi se Odeljenje za visokotehnološki kriminal koji će detaljnom analizom prepiski između osumnjičenih, kao i sa potencijalnim žrtvama, utvrditi elemente ovog krivičnog dela.

Izvor: Blic

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mile
16/08/2018 15:33

Povecati kontrolu izlaska iz zemlje maloletnih lica bez oba roditelja,na mnogo nacina se ovo moze sprovesti i deca zastiti zloupotrebe od strane trgovaca belim robljem.

Anonymous
16/08/2018 22:14
Reply to  Mile

i kako ce nam to pomoci, ako roditelji daju saglasnost, a deca misle da idu u bec na photo session?

Haudifa
20/08/2018 10:36

Ne razumem odakle chat logovi izmedju osumnjicenih. Deluje kao izmisljotina.