Ispred upravne zgrade PU ”Radosno detinjstvo” stvorio se red od stotinak roditelja čija su deca danas ispisana zbog dugovanja. Pojedini roditelji tvrde da je došlo do propusta u radu PU ”Radosno detinjstvo”. Iz uprave navode da to nije istina i da su deca ispisana zbog neizmirenih obaveza prema toj ustanovi.  

Kako za portal NS Uživo priča jedna od roditeljki, ona je jutros odvela dete u vrtić, ali ju je vaspitač obavestio da su deca ispisana usled neizmerenja finansijskih obaveza, kao i da roditelji neće moći da dovedu decu u vrtić, ukoliko ne donesu potvrdu izmirenju svih obaveza.

Iako pojedini roditelji tvrde da su sva svoja dugovanja izmirili i krivicu prebacuju na rad Radosnog detinjstva, iz te ustanove demantuju ove navode. Kažu da propusta u njihovom radu nema, a da roditelji svoje obaveze nisu izmirili, pa se zbog toga sada stvorio red ispred upravne zgrade.

”Roditelji koji se nalaze trenutno u redu ispred Uprave, čekaju da plate svoje neizmirene obaveze. Nije istina su sva svoja dugovanja izmirili, jer da jesu, deca im ne bi bila ispisana. Da je istina to što pojedini roditelji tvrde, deca bi danas bila u vrtiću, jer je ostavljena mogućnost svima da dokaz o uplati pokažu vaspitaču koji bi dete primio u grupu”, rekla je za portal NS Uživo Ruža Pajantić iz PU ”Radosno detinjstvo”.

Autor: nsuzivo.rs

16 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
penzioner
28/03/2018 11:17

Nesretno roditeljstvo

mama
28/03/2018 12:15

Vaspitačica je jutros roditelju rekla da se ne donosi njoj dokaz o uplati već Upravi! Epilog priče – roditelj donosi Upravi dokaz o svim uplatama, ali dete je ispisano zbog navodno neproknjižene uplate za jedan mesec! Čija je to greška? I da li jedan “neproknjižen ” račun može da bude osnov za isključenje deteta? Da li je potrebna prethodna opomena? Odgovore na pitanja bi trebalo dobiti u sudskom postupku, kako se ovakve stvari više ne bi dešavale.

Vaspitacica
28/03/2018 14:59
Reply to  mama

Zbog jednog racuna ne ispisuju…ali sve preko dva jesu…

Geza Lennert
29/03/2018 20:26
Reply to  Vaspitacica

Nije tačno. Žena u redu je imala 600 dinra duga, ne zna ni odakle ttaj dug kada je sve račune plattila, a 600 dinara nije iznos jednog računa.

Mile
30/03/2018 06:41
Reply to  Vaspitacica

Meni je bio sporan racun na kom pise da sam duzan 345 dinara za mesec maj 2016 god. CIJA JE TO GRESKA ?!

još jedna mama
28/03/2018 18:52
Reply to  mama

Koliko sam upućena, a jesam, vaspitač vas je usmeno opomenuo već početkom marta da ste na listi dužnika i da dug treba da izmirite do 23. marta. Imali ste dovoljno vremena da ovaj skoro simboličan mesečni iznos izmirite ili eventualni propust ispravite odnoseći potvrdu o uplati na uvid. Najlakše je za sopstvenu nemarnost i propust mahati sudskom tužbom. Uostalom, tužite. Mada je možda bolje da za taj novac redovno izmirujete svoje obaveze pa se “ovakve stvari više ne bi dešavale”.

mama
29/03/2018 06:31

Opomena nije postojala. Postojalo je samo obaveštenje da je jedna uplata sporna, nakon čega je vaspitačica uredno i redovno obaveštena da je ta uplata na vreme izvršena, a na pitanje da li je potrebno da se vaspitaču dostavi potvrda o uplati, odgovoreno je odrično. Očigledno niste upućeni, iako tvrdite suprotno. No, postoji način da se utvrdi ko je u pravu. Ne smatram da ovde postoji odgovornost vaspitača, već Uprave. Očigledno je autor komentara vaspitač koji skida odgovornost sa sebe. Nema potrebe za tim, Vas niko ne poziva na odgovornost. Vaša izjava “da je možda bolje da za taj novac redovno… Učitaj još »

Miloš
29/03/2018 09:03
Reply to  mama

Moja situacija je identična. Ne znam da li možemo da tužimo,ali bismo trebali

Nata
30/03/2018 15:30

Aha a jel moralno da vi vaspitaci trazite da roditelji kupuju ubruse, flomastere, bojice, tepihe, dvd,televizore… da vam kreče ili da trazite oceve majstore da prave ormarice i police da za novu godinu trazite pare za jadenicki paket igracaka za grupu. I tako iz generacije u generaciju…

nada
28/03/2018 17:22

Gospodja Panajotovic kaze da su u redu danas stajali roditelji koji nisu platili racune inace im deca ne bi bila ispisana. To nije tacno, buduci da smo mi danas obavesteni od vaspitacice da nam je dete ispisano, iako su svi racuni uredno paceni. Na salteru uprave mi je receno da nije placen novembar 2011, a dete rodjeno augusta 2012. I jos mi kazu da ne znaju kako to sa isprave u sistemu I sta sada?

144
28/03/2018 17:58

Zbog jednog neplacenog racuna da mi dete bude IZBACENO??? ovo je sjajno

Klisa
28/03/2018 18:27

Mi placamo i lepljenje plocica i nove zavese i krecenje i olovke i bojice i wc papir i nove tepihe na kraju izbace decu iz vrtica zbog glupog duga.pa kako ih nije sramota nisu nasa deca struja pa da ih neko tako iskljuci samo zato sto roditelji krpe kraj sa krajem i rade za bedne pare.sada su nasli da naplacuju dugove zato sto su se stranacki nagomilali pa ne mogu da se pokrpe od strane drzavnog fonda pa ce na osnovu nas.

Pimpimpim
29/03/2018 06:41

Na vrticima je lepo stajalo obavestenje do kada dugovanja moraju da se izmire i sama sam isla da proeverim da li je sve proknjizeno i bilo je sve u redu tako da ovaj put zaista verujem da nije do Radosnog detinjstva vec do roditelja koji nisu ispostovali dati rok za placanje obaveza. Toliko njih duguje novac a to je na kraju krajeva plata za te iste vaspitacice kojima ostavljamo najvrednije sto imamo nasu decu. Tako da treba tako razmisljati kako bi se svi mi osecali da nam plata kasni ili da zavisi od toga da li neko svoja dugovanja izmiruje… Učitaj još »

Miloš
29/03/2018 09:02
Reply to  Pimpimpim

Nije na svakom vrtiću stajalo obaveštenje, iako vaspitači sad pokušavaju da nas ubede u suprotno. Postoje kamere koje snimaju ulaze, jasno će se videti i datum i obaveštenje.

Djuro
30/03/2018 04:15

Zaista mi nije jasno kako iko moze da misli da je u redu da ne plati svoj dug i da se kocka tako sa obrazovanjem svog deteta??! Znaci roditelji koji placaju redovno su budale, a vi pametni. Ako ako, sad cekajte u redu.

Mile
30/03/2018 06:52

Vidite, vasiptaci koji rade sa nasom decom su zlatni i njima skidam kapu i klanjam se do zemlje,ali sa pravne strane gledajuci SVAKO DUGOVANJE KOJE POSTOJI SE MORA OBAVESTITI U PISANOJ FORMI I DA JE PRIMLJEN OD STRANE DUZNIKA. NE USMENO ILI NA TABLI OGLASNOJ NA KOJOJ PISE DA SE IDE U SKOLU PLESA,KARATE-A I ostalih skolica sporta. takve oglasne table nas ne interesuju. Ako postoji neko koje duzan za 1-2-3 ili vise meseci to se dostavlja u ruke roditljeima od strane vaspitaca i na taj nacin su roditelji obavesteni a ne telefonskim putem da vam kazu “Dete ne moze… Učitaj još »