Specijalni novogodišnji koncert klasične muzike za bebe i roditelje održaće se u nedelje, 29. decembra, u Galeriji Matice srpske. Treći po redu koncert biće u dva termina – u 11 i 12.30 sati. 

U toku je nova koncertna sezona koju organizuje Galerija Matice srpske u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada. Na jedinstvenom, novogodišnjem koncertu u svet klasične muzike bebe i njihove roditelje uvešće Ivan Tasovac, pijanista i direktor Beogradske filharmonije, koji će na klaviru izvesti najlepše klasične melodije, pažljivo odabrane i prilagođene najmlađim slušaocima. Koncerti traju oko trideset minuta i namenjeni su bebama uzrasta do dve godine.
Kao i tokom prethodnih koncerata, svaka beba dobija na poklon radosnicu “Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost” koja beleži i čuva dragocene uspomene prvih susreta sa kulturom i umetnošću. Nakon koncerta, roditelji sa najmlađima mogu uživati i u interaktivnim aktivnostima – ostavljajući bojama bebin otisak na platnu ili fotografisanjem ispred panoa Odrastanje uz umetnost, stvarajući uspomenu na bebin prvi dolazak u Galeriju.
Osim koncerata klasične muzike, Galerija Matice srpske svakog utorka obezbeđuje besplatan ulaz za roditelje sa bebama, kojima su na raspolaganju fotelja za dojenje i hranjenje, povijalica za bebe, igračke u Dečjoj sobi i uživanje u umetnosti.
Autor: nsuzivo.rs/021.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments