U organizaciji Gradskog sportskog saveza Novog Sada, u Amfiteatru SPC „Vojvodina” održana je tradicionalna svečanost “Sportista godine Grada Novog Sada”.

Događaju koji se ove godine održava po 45. put prisustvovali su brojni sportisti i sportski radnici koje je pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

“Кrajem svake godine sumiramo rezultate na sportskom planu i ono što sada, sa sigurnošću možemo da kažemo je da je iza nas još jedna uspešna godina u kojoj su novosadski sportisti dokazali ili potvrdili svoj kvalitet. Novi Sad je poznat kao grad u kojem stasavaju, žive i rade sportisti koji postižu značajne rezultate, i nosioci su šampionskih, svetskih, evropskih i državnih titula. Potrudili smo se da im omogućimo dobre uslove za treniranje, Grad Novi Sad je ove godine opredelio preko 400 miliona dinara za sport, kako bi podržali što veći broj klubova, a obezbedili smo i dodatna sredstva za pripreme sportista za Olimpijske igre u Tokiju. Želim da čestitam ovogodišnjim laureatima i da im se zahvalim jer su na najbolji način predstavljali naš grad i zemlju i bili promoteri pravih vrednosti”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Priznanja za najbolje sportiste Novog Sada se tradicionalno dodeljuju u devet kategorija. Za najbolju novosadsku sportistkinju i ove godine izabrana je svetska zvezda skoka u dalj Ivana Španović, dok je za najboljeg sportistu u 2019. godini proglašen odbojkaš OК „Vojvodina” Vuk Todorović. U kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolju je i ove godine proglašena stonoteniserka Borislava Perić –Ranković, članica Stonoteniskog kluba „Spin”.

Najbolja ženska ekipa u 2019. godini je ekipa Stonoteniskog kluba „Novi Sad”, titula za najbolju mušku ekipu pripala je Odbojkaškom klubu „Vojvodina”, a za najbolji klub u celini proglašen je Rukometni klub „Vojvodina”. Najuspešniji trener ove godine je Vladimir Jovičić iz Univerzitetskog džudo i sambo kluba „Slavija”, a najbolja novosadska juniorka je Nadežda Petrović iz istog kluba. Najuspešniji junior je rukometaš „Vojvodine” Luka Rogan.

Od pre dve godine, Gradski sportski savez Novog Sada dodeljuje i specijalne nagrade za sportske uspehe u onim kategorijama gde nisu merljivi rezultati. Ovogodišnji dobitnici tog priznanja su Aero klub „Novi Sad” i Basket ekipa 3×3 Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments