Za projekte koji će biti realizovani u Novom Sadu opredeljeno je ukupno 15 miliona dinara.

Kompanija ”NIS” podržala je ove godine 42 projekta u okviru konkursa ”Zajednici zajedno” koji će, kako navode, doprineti unapređenju života u 11 gradova i opština u kojima ”NIS” posluje.

Podržani su: organizacija ”Čepom do osmeha”, sa projektom postavljanja sprava za rekreaciju na plaži, “Štrand dostupan svoj deci”, sa fokusom na decu sa invaliditetom, potom fondacija ”Exit” za obnovu objekta ”Male stražare-opservatorije” na Petrovaradinskoj tvrđavi, ”Ledena šuma” za infrastrukturnu revitalizaciju saletle Dunavskog parka i uređenje tog parka, kao i Stonoteniski klub ”Novi Sad’‘ za izgradnju betonskih stolova za stoni tenis na deset lokacija u gradu s ciljem obezbeđivanja besplatnih rekreativnih sadržaja za građane.

“Grad Novi Sad je u program ”Zajednici zajedno” uključen od 2010. godine, i od tada su realizovana 82 projekta. Uveren sam da će naša saradnja svake godine donositi sve bolje rezultate, i još mnogo zajedničkih pobeda”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prisutnima su se takođe obratili generalni direktor ”NIS-a” Kiril Tjurdenjev, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Kako je rečeno na svečanosti organizovanoj povodom rezultata Konkursa, ove godine fokus je bio na podršci prioritetnim kapitalnim projektima. Konkursom je bilo obuhvaćeno pet oblasti- ekologija, nauka/obrazovanje, javno zdravlje, socijalna zaštita, kultura i sport. Na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri prioritetne oblasti u svakoj lokalnoj zajednici.

Program ”Zajednici zajedno”, ”NIS” sprovodi već devet godina i do sada je podržano preko 900 projekata koji su, kako je naglašeno, doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova u kojima kompanija posluje. Kroz ovaj program podrške lokalnim zajednicama ”NIS ” je do sada donirao više od 900 miliona dinara.

Pravo na učešće imale su sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz Novog Sada, Beograda, Čačka, Niša, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Kanjiže, Srbobrana, Žitišta i Novog Bečeja.

Foto: Ilustracija

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments