Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović obišli su zajedno sa v.d direktora Građevinske direkcije Srbije Mirkom Petrovićem, kao i v.d. direktora JP “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom gradilište na kojem niču nove zgrade za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu.

Кako je ocenio gradonačelnik, Jugovićevo će biti jedan od najlepših delova grada u budućnosti, jer će sem stambenih jedinica, biti izgrađeni i škola i vrtić, kao i atletski centar sa stadionom i dvoranom.

“Svaki put kada dođemo na ovo gradilište, evidentan je napredak na realizaciji te velike investicije. Ono služi na ponos građevinskoj operativi, ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, jer je pored ‘Beograda na vodi’ to najveće pojedinačno gradilište u državi. Zahvalnost dugujemo predsedniku i vladi Republike Srbije, kao i resornom ministarstvu i svim nosiocima investicije, izvođačima, neimarima i drugim učesnicima procesa. Biće ovo prelepo naselje gde će živeti oko 10000 ljudi, a mislim da ćemo već početkom sledeće godine videti zadovoljne pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva pravde i svih onih službi koje pripadaju sektoru bezbednosti, kao vlasnike stanova. Dinamika izvođenja radova je zadovoljavajuća, a preko Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište ugovorili smo uređenje saobraćajnica, javne rasvete, vodovoda i kanalizacije, za šest ulica u vrednosti od 330 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio na saradnji ministarki Zorani Mihajlović, Građevisnkoj direkciji Srbije, kao i JP “Putevi Srbije” koje radi i na završetku kružne raskrsnice kod ulazno-izlaznog pravca u grad, Novi Sad-Istok.

Potpredsednica vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović naglasila je da svi radovi teku prema planu.

“Svaki put kada dolazimo u Novi Sad, povodom projekata koje radimo sa Gradom, nikada nema greške i sve se završava u roku i prema dogovoru. Takvo liderstvo i ljude na čelu grada bih poželela svakoj jedinici lokalne samouprave u zemlji. Na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti radi ukupno 1700 radnika, na sedam gradilišta širom Srbije, a važno je što angažovanjem domaćih izvođača pomažemo našim građevinskim kompanijama”, zaključila je Zorana Mihajlović i dodala da će sutra biti potpisan Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, čime će i formalno biti započeta realizacija projekta o kojem se decenijama samo govorilo.

Upravljač projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu je Građevinska direkcija Srbije, a v.d. direktora Mirko Petrović je naglasio da se trenutno u Novom Sadu gradi 1972 stana, odnosno ukupno 145 000 kvadratnih metara, te da investicija vredi 8,5 milijardi dinara.

“Ceo projekat u Novom Sadu je podeljen na dve faze. Prva faza će biti završena u februaru naredne godine u predviđenim rokovima. Hvala gradonačelniku i njegovom timu i svim javnim preduzećima na dobroj saradnji. Nadamo sa da ćemo već u martu korisnicima predati ključeve za 548 stanova”, istakao je Petrović.

Autor: nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Snake
05/10/2020 14:35

Najpre smo ih školovali o trošku države, stan hrana i ostalo džabe. Onda smo im odmah obezbedili posao sa benificiranim radnim stažom. Sad im gradimo stanove koje će platiti trećinu tržišne cene. Još samo da im kupimo auto i folk pevačicu.

Dušan
06/10/2020 08:33
Reply to  Snake

Kao prvo nisu se svi školovali o trošku države i to većina. Drugo većina nema benificirani radni staž. I oni koji su školovani o trošku države su školovani da bi ti mirno spavao dok pljuješ po njima. Svi pa i ti imali ste mogućnost da se bavite tim poslom i da budete školovani o trošku države i da imate sve benificije ali lepo je biti u toplom i suvom nego biti noću u rovu zavejan snegom sa nogama u vodi… Za taj stan po povlašćenoj ceni moraš sve to da radiš majmanje 10 godina, a većina njih radi i 30… Učitaj još »

Sasa
05/10/2020 23:21

A porodice sa petoro dece ništa ama ni plac nemožemo dobiti. Sramota za Državu.