Izložba “100 godina Rumunskog dizajna” svečano će biti otvorena 30. novembra sa početkom od 18 časova u prostoru Novosadskog Rektorata (Zorana Đinđida 1, Novi Sad).

Na izložbi de biti predstavljena arhitektura, industrijski dizajn i drugi oblici dizajna u savremenoj kulturi Rumunije. Sto predmeta će biti u postavci u okviru ove izložbe. Izložba sa našim partnerima iz Rumunije – Nod mejker spejs je dogovorena za period od 30. novembra do 4. decembra dok će svečano otvaranje biti priređeno 30. novembra sa početkom od 18h.

Svaki dizajnerski predmet bilo da je to kucaća mašina, igračka ili nacrt automobila predstavlja jednu godinu u istoriji Rumunije. Kroz ovu izložbu provešće nas njeni tvorci članovi Nod maker space organizacije iz Rumunije, posetioce očekuje zajedničko druženje na koktelu u prijatnoj atmosferi zgrade rektorata.

Dizajnirani predmeti su podeljeni u 10 kategorija:

1.Nameštaj i rasveta

2. Objekti domacínstva

3. Elektronika i uređaji

4. Automobili i transport

5. Inženjering i tehnika

6. Moda i pribor

7. Muzički instrumenti

8. Igračke i proizvodi za decu

9. Grafički dizajn i oglašavanje

10. Sport

Asocijacija Kulturanova organizacija je koja se uspešno bavi kulturom punih sedamnaest godina. Iza njih je preko 70 projekata što domaćih što internacionalnih, trenutno rade na 4 evropska projekta i više domaćih. Jedna su od 6 organizacija osnivača OPENS2019 inicijative u Novom Sadu, članovi su mnogobrojnih mreža domaćih (KOMS, NAPOR, NKSS) i internacionalnih (Culture Action Europe, Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe, River/Cities).

Izložba se organizuje uz podršku pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Svi zainteresovani se mole da potvrde dolazak na mej [email protected]

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments