Foto: Američki kutak

Američki kutak Novi Sad upriličiće u subotu, 20. jula sa početkom u 19 časova otvaranje izložbe digitalnog crteža i kolaža akademske umetnice Marine Matović, pod nazivom “Galeanthropy, vol.3 ”.

“’Galeanthropy, vol.30′ inspirisana je fenomenom “Galeanthropy” za koji ne nalazimo advekatan prevod na srpski jezik, a koji podrazumeva mentalno stanje ljudi koji veruju da su postali mačke i to pokazuju svakim svojim položajem tela, ponašanjem, pokretom, ispuštanjem specifičnih zvukova. Glavni lik ‘Galeanthropy , vol. 3’ je Mayra, lik koji nastaje iz dodira, erotike i senzualnosti”.

“Ona dolazi kroz ples i javlja se onda kada treba da pokaže svoje maštanje, želje i igru. Ona je snažna, misteriozna, tiha, samouverena, seksualna, hrabra, iskrena i nevidljiva. Obožava da se mazi, ali ume i da ogrebe. Često nestaje i dolazi onda kada oseti da je najpotrebnijom. Mayra je humanoidna mačka, željna pažnje, igre, dodira i ljubavi. Večno zaljubljena”.

Autorka izložbe, Marina Matović, pohađala je srednju školu za dizajn “Bogdan Šuput” na odseku Dizajn tekstila. Apsolvent je Akademije umetnosti u Novom Sadu, likovni odsek: Grafika, u klasi profesora Radovana Jandrića.

Originalni koncept izložbe je podržan od strane “Šapošnjikov“ & “Firchie Think Tank Studio” iz Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs/Američki kutak

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments