Izložba foto-fragmenata baletskih predstava 16. Beogradskog festivala igre

       

Izložba foto-fragmenata baletskih predstava koje će biti izvedene u okviru ovogodišnjeg, 16. Beogradskog festivala igre postavljena je u Ulici Кralja Aleksandra i u Кatoličkoj porti.Beogradski festival igre biće održan od 22. marta do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu.

U Srpskom narodnom pozorištu, ljubitelji savremene igre, biće u prilici da 25. marta pogledaju nastup trupe Spellbound iz Rima, 29. marta američke trupe BalletX iz Filadelfije, a 12. aprila, predstaviće se Dresden Frankfurt kompanija igre iz Nemačke.

“I ove godine Grad Novi Sad sarađuje sa Beogradskim festivalom igre, pa će, na radost ovdašnje publike, deo programa biti realizovan u Srpskom narodnom pozorištu. Reč je o izuzetno ozbiljnom i jedinstvenom Festivalu koji promoviše vrhunske koreografske komade i plesne umetnike iz celog sveta. Takođe, veoma je važno što Festival daje priliku mladim umetnicima da se razvijaju, ali i već dokazanim profesionalcima da ostvare još bolje kontakte sa inostranim trupama. Svake godine događaj ima i kvalitetne prateće sadržaje, kao što je i ova odlična izložba fotografija u kojoj će moći da uživaju Novosađani i svi gosti našeg grada”, naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Osnivač i direktor Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je da je ovo petnaesta godina kako Festival sarađuje sa Srpskim narodnim pozorištem.

“Posebno nas raduje što će u Novom Sadu biti održana božanstvena predstava koreografa Maura Astolfija iz Rima, o životu Rosinija, a na muziku njegovih poznatih uvertira. Američka trupa promoviše radove fantastičnih koreografa i publika će moći da uživa u vrhunskoj estetici koreografskih postavki. U Srpskom narodnom pozorištu će nastupiti i trupa koja će izvesti tri premijerna rada Jakopa Godanija, a koja i zatvara ovogodišnji Festival”, istakla je Aja Jung.

Кako je izjavio predsednik izvršnog odbora DDOR osiguranja Đorđo Markeđani partnerstva te kompanije, koja je dugogodišnji sponzor ove manifestacije, sa umetničkim organizacijama pokazala su da pružaju rezultate u obrazovanju i razvoju zajednice.

“Zahvaljujemo se autorima plakata i Beogradskom festivalu igre, što su nam ustupili materijal za izložbu i naravno Gradu Novom Sadu za partnerstvo i reprezentativno mesto izložbene postavke”, kazao je Markeđani.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments