Otvaranje izložbe likovnih radova Une Tomašević, pod imenom “Talas” održaće se danas, 2. novembra, u 19 časova, u Bibliotečkom ogranku “Stevan Sremac” (Narodnih heroja 5).

Izložba se sastoji iz 12 slika, 30×30 cm, rađenih akrilnom bojom.

Кoristeći jednostavne materijale, poput tankog medijapana, i akril, Una rešava za sebe važno pitanje – pitanje vibracije i prostiranja zvuka kroz prostor. Кao jedan od prvih eksperimenata i načina razumevanja zvuka u vizuelnom domenu, žuta linija predstavljena je kao zvuk u najjednostavnijem dvodimenzionalnom prostoru, površini.

UNA TOMAŠEVIĆ rođena je u Rumi 1997. godine. Završila je Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Svoje studije posvetila je fotografiji, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je istraživanja iz oblasti muzike produbila u vizuelnoj sferi. Кroz svoje radove nastoji da znanje stečeno u muzičkoj školi proširi fotografskim prostorom, kao i da istraži mogućnosti svoje percepcije. Svoj izraz pronalazi u različitim medijima, koji u okviru svojih ograničenja donose i svojstvena rešenja – vizuelno rešenje zvuka kroz medij slike.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments