Foto: Muzej savrene umetnosti Vojvodine

Izložba “Ne naginji se kroz prozor” biće otvorena u petak, 18. oktobra u 19 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Izložbom “Ne naginji se kroz prozor” predstaviće se radovi 14 umetnika Kolonije Veding, mreže povezanih i slobodnih umetničkih prostora u Berlinu. Naslov izložbe upućuje da od petka sa duhom Berlina u MSUV dolazi nešto rizično, nedozvoljeno, napuštanje poznatog, neočekivano.

Umetnici:

Jovan Balov, Jan Bejšovec, Archi Galentz, Pablo Hermann, Patrick Huber, Henrik Jacob, Karen Koltermann, Ute Lindner, Daniel Sambo-Richter, Karen Stucke, Kata Unger, Veronika Witte, Andreas Wolf

Veding Kolonija se sastoji od 23 prostora za projekte u okolini ulice Soldiner. Obično oko 10
prostora poslednjeg petka u mesecu otvara nove izložbe. Prostori su blizu jedan drugog, te je publika u mogućnosti sve da ih obiđe. Tada se može videti pomalo bizarna slika umetnika iz Berlina u umetničkom prostoru koji vode osobe iz Poljske i Hrvatske, a zatim posetiti finski prostor i videti grupna izložba iz Finske, otići do portugalskog člana Kolonije i pogledati izložbu video-umetnosti brazilskog umetničkog kolektiva ili eksperimentalnu instalaciju njujorških umetnika u drugom prostoru, a u trećem crtača stripova iz Izraela.

Kolonija Veding osnovana je kao neprofitna organizacija nazvana po Vedingu, delu Berlina u
kome se nalazi i po Kolonieštrase, ulici u kojoj je bila prva kancelarija organizacije.

Autor: nsuzivo.rs/MSUV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments