Izložba “Pogled trećeg” Aleksandre Gruden biće otvorena 5. marta u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 20 časova. Izložba će trajati do 17. marta 2018. godine, a posetioci je mogu videti radnim danom od 10 do 20 časova i subotom od 10 do 13 časova.

Prema rečima organizatora, celokupna postavka “Pogled trećeg” zajedno sa video radovima, fotografijama i performansom istražuje, i u isto vreme potvrđuje aktuelne odnose moći u društvu i stalno vaganje unutrašnjih činilaca, kao i u odnosu jednog ka drugom.

”Na jednoj strani intimna i u isto vreme društveno kritična izložba je odraz autorkinog istraživanja kao i umetničkog angažovanja, koji pokušava na nekom nivou potražiti odgovore i moguće puteve ka promenama”, navode organizatori.

Autorka izložbe Aleksandra Saška Gruden rođena je u Mariboru, u Sloveniji. Godine 2004. je završila studije vajarstva na Akademiji za likovnu umetnost i oblikovanje u Ljubljani. Od 2016. godine ima status samostalne radnice u kulturi i aktivno deluje kao multidisciplinarna umetnica i učestvuje na umetničkoj sceni u Sloveniji.

U svojim delima obrađuje teme kao što su: ljudsko telo i njegove granice, odnos između privatnog i javnog, intimni svet pojedinaca, međuljudski odnosi, položaj žene u savremenom društvu, kulturno nasleđe.

 

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments