Izložba slika “U duši zasvijetli“ autorke dr Tatjane Burzanović o poeziji Jovana Dučića, povodom obeležavanja 20 godina od povratka pesnika u rodnu Hercegovinu, Trebinje, biće svečano otvorena u ponedeljak, 10. februara u 18 časova u klubu “Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

Izložba će trajati do 17. februara.

Izložbu organizuju Fond za pomoć Srbima “Toma Maksimović“ i Kulturno omladinski centar “Jovan Dučić“ iz Novog Sada.

Tatjane Burzanović doktorirala iz oblasti grafičkog dizajna na Univerzitetu u Beogradu. Trenutno radi na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici. Ima veliko iskustvo u oblasti grafičkog dizajna, grafike u arhitekturi, dizajna enterijera kao i u pedagogiji.

Serija crteža “Šiprag“ Marije Paunović biće otvorena u ponedeljak, 10. februara u 20 časova u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 21. februara.

Šiprag/The Underwoo

Serija crteža Šiprag/The Underwood nastala je 2018. godine. Sam naziv odnosi se na motive iz prirode koji su mi poslužili kao osnovna inspiracija za nastanak dela. U ovoj seriji crteža, kao i u ostalim delima iz mog dosadašnjeg slikarskog opusa, naglasak je na povezivanju figuralne forme motiva sa ekspresivnošću ličnog likovnog izraza koji teži da bude oslobođen od fabularnosti. Apstrahovani crteži, urađeni u tehnici laviranog tuša, objedinjuju viđeno i imaginarno i tako čine sintezu različitih zamisli, koje su uobličene ekspresivnim gestom. Težim da svoje emocije i doživljaje prirodnog okruženja, prenesem posmatračima kroz apstraktne prikaze ostavljajući im slobodu da sami dožive iskazanu energiju i otkriju višeznačnosti prikazane likovne poetike.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments