Izložba “Unutrašnji dijalog” u Šok zadruzi

       

Posle programa u Zrenjaninu, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Banatskoj Dubici, Novom Pazaru, Beloj Crkvi i Subotici, festival Na sopstveni pogon Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije stiže i u Novi Sad!

U Novom Sadu publika će imati priliku da vidi izložbu Unutrašnji dijalog, čije je otvaranje u utorak, 25. septembra  u 19 časova u prostorijama Šok zadruge, Zmaj Jovina 22.

Osnovu projekta Unutrašnji dijalog predstavlja aproprijacija slike Paje Jovanovića Seoba Srba sa Kosova. Tema koju obrađuje inicijalna, aproprisana slika je seoba, migracija, izbeglištvo koje je aktuelno ne samo u kontekstu Kosova, već i kao svakodnevnica ogromnog broja izbeglica koji borave ili koriste Srbiju kao deo ture za migraciju ka zapadnoevropskim zemljama iz različitih, ratom zahvaćenih zemalja poput Sirije.

Realizatori izložbe su Multimedijalni centar LED ART i Aktivističko udruženje Kanta. Ulaz na izložbu je slobodan, a po otvaranju izložbe, zainteresovani će moći da učestvuju i u likovnim radionicama.  Za sve informacije u vezi sa učešćem na radionicama možete pisati na adresu [email protected]

Izložba je otvorena u periodu do 9. oktobra, svakim danom od 12 do 18 časova, osim ponedeljkom i nedeljom.

Ovogodišnje, četvrto izdanje festivala Na sopstveni pogon se realizuje pod sloganom Novi prostori kulture i obeležava mesta akcije članica Asocijacije koje udruženo istražuju mogućnosti savremenih umetničkih praksi. Intervencijom, razgovorom i pozivom na saradnju interdisciplinarni program ovogodišnjeg festivala bavi se mogućnostima i snagama lokalnih zajednica da samostalno kreiraju nova polja delovanja pojedinaca i kolektiva. Odnos prema zajedničkoj kulturi tiče se kako stvaralaca, tako i donosilaca odluka, publike, institucija i drugih aktera. U okviru festivala učestvovaće preko 35 organizacija, udruženja, kulturnih centara, inicijativa i neformalnih grupa, od kojih su 16 članice NKSS-a, sa više od 20 različitih programa.

Posle Novog Sada, preostale stanice festivala su Kragujevac i Užice.

Festival Na sopstveni pogon je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Fondacije Heinrich Boll.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments