U okviru festivala Dunavski dijalozi pod nazivom “Upotreba čoveka” u utorak 28. avgusta,  u 20 časova, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, biće otvorena izložba sledećih umetnika iz Hrvatske: Gilda Bavčevića, Martine Grlić i Vedrana Perkova. Izložba će trajati do 3. septembra.

Istog dana, u 20 i 21 časova, u Klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, u okviru festivala Dunavski dijalozi,  biće otvorena i izložba Olje Stefanović Triaške i Jana Skaličana iz Slovačke. Izložba će trajati do 6. septembra.

Biografije umetnika

Gildo Bavčević rođen je u Splitu 1979. godine. Magistrirao je na Odsjeku filma i medijske umjetnosti na Umjetničkoj Akademiji u Splitu. Multimedijalni je umetnik, autor performansa, video performansa, video instalacija, kratkih filmova, dizajna zvuka.

Martina Grlić rođena je u Zagrebu 1982. godine. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Zlatka Kesera i prof. Duje Jurića. Od 2010. godine aktivno učestvuje na hrvatskoj likovnoj sceni te je izlagala na 11 samostalnih i više grupnih izložbi u Hrvatskoj i inostranstvu (Španija, Francuska, Slovenija, Kina, Poljska itd.).

Vedran Perkov je rođen 1972. u Splitu, a 2002. godine diplomirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu, u klasi prof. Diega Esposita. Izlaže od 1999. godine te je učestvovao na više od 60 grupnih i 20 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je radionica i Artist-in-Residence programa u Hrvatskoj, Italiji, Švedskoj, Latviji, Alžiru, Francuskoj, Kanadi i SAD.

Olja Triaška Stefanović rođena je 1978. u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna na odseku za fotografiju i nove medije u Bratislavi. Predaje na Katedri za fotografiju i nove medije na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna. U svom radu interesuje je prostor i arhitektura i mnogo godina bavila se mapiranjem aritekture Centralne i Istočne Evrope dvadesetog veka. Predstavljala je svoj rad na mnogim grupnim i samostalnim izložbama na međunarodnom nivou. Živi i radi u Bratislavi.

Jan Skaličan rođen je 1989. u Bratislavi, u Slovačkoj. Osnovne i master studije završio je na fotografiji i novim medijima na Akademiji lepih umetnosti i dizajna u Bratislavi, Slovačka. Osvojio je prvu nagradu na slovačkoj Pres fotografiji u kategoriji Studenti i mladi fotografi do 25 godina. Suosnivač je i član DSK (umetnička grupa sa Luboš Kotlar, Iva Durkačova) i suosnivač, organizator i kustos galerije Žumpa u Bratislavi. Predstavljao je svoj rad na izložbama u Slovačkoj i drugim zemljama.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments