Jesenja razmena knjiga, koju u okviru programa “Lokomotiva 2018” organizuje Prerazmišljavanje, biće održana u nedelju, 21. oktobra, od 14 do 20 časova u kulturnoj stanici Eđšeg.

Osim toga, na istom mestu od 15 časova je predviđen Čitanjac – čitanje s najmlađima, a potom i promocija romana Milana Tripkovića “U dalekom svetu običnih ljudi”,a novosadska pesnikinja Vitomirka Trebovac čitaće poeziju iz svoje zbirke “Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni”.

Na razmeni će se naći svi žanrovi, od beletristike, preko naučno-popularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih knjiga. Posetioci knjige koje im više nisu potrebne mogu zameniti za kupone, koje potom menjaju za neku od više stotina knjiga koje su već na razmeni, ili pak mogu sačekati da ostali učesnici donesu svoju literaturu.

Program “Lokomotiva 2018” realizuje udruženje “HMM…” u saradnji s “BalkanIDEA Novi Sad” i Centrom za edukativni razvoj omladine CEKRO.

Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019, koji sufinansiraju Grad, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo kulture i informisanja.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments