Novi “Mercedesovi” solo autobusi na komprimovani prirodan gas (CNG) stigli su u garažu Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad”, a kako Dnevnik nezvanično saznaje, svih 30 vozila, koliko je i kupljeno, stići će do kraja nedelje.

U pitanju su vozila koja su istih performansi kao i 13 solo autobusa istog proizvođača koji su u septembru isporučeni JGSP-u. Svi oni imaju i wi-fi rutere za besplatan internet uz mogućnost povezivanja 30 putnika istovremeno, video-nadzor, te kapacitet od 28 putničkih mesta, jedno za smeštaj kolica osoba s invaliditetom i jedno za vozača.

Gradski prevoznik zahtevao je da novi autobusi mogu da prime najmanje 90 putnika. Građani će se njima voziti uskoro, čim tehnički prijem i registracija vozila budu završeni. Nezvanično saznajemo da se očekuje da do kraja marta u vozni park JGSP-a stigne i 20 zglobnih autobusa turskog proizvođača BMC, takođe na CNG.

Reč je o značajnoj obnovi voznog parka, na kojoj se radi još od prošle godine, a kojom u tom preduzeću žele da prepolove prosečnu starost vozila.

Izvor: Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments