Autobusi JGSP Novi Sad saobraćaće po zimskom redu vožnje od 1. septembra. Osim vremenskih korekcija polazaka, usklađenih sa potrebama putnika u narednom periodu, najveća izmena je uvođenje kružne linije 51 A/B na relaciji Novi Sad-Sajlovo-Veternik-Novi Sad, odnosno Novi Sad-Veternik-Sajlovo-Novi Sad.

Od 1. septembra trajno se i menja trasa kretanja kroz Veternik prigradske linije broj 52 Novi Sad-Veternik. Umesto ulicom Mihajla Pupina, autobusi na liniji 52 saobraćaće Školskom, zatim Ulicom braće Tokin i Omladinskom ulicom, odakle će nastavljati redovnom trasom. Na izmenjenom delu trase postavljena su dva autobuska stajališta u Ulici braće Tokin i Omladinskoj ulici.

Mogućnost reorganizacije prevoza na prigradskoj liniji za Veternik razmatrala se duži period na osnovu zahteva stanovnika Veternika, upućenih preko tamošnje mesne zajednice. Linija 51 A/B je uvedena na osnovu prethodno sprovedene analize i rezultata sistemskog brojanja putnika na linijama za Veternik i Sajlovo. Novom linijom skraćuju se vremena putovanja, povezuju naselja sa gradskim grobljem i drugim delovima grada Novog Sada poput Detelinare, Železnička stanice i drugih.

Cena pojedinačne karte na liniji 51 A/B iznosi 110 dinara za sva putovanja koja prelaze granicu zone, dok je za putovanja unutar zone (bez prelaska granice zone) 65 dinara. U slučaju kružne vožnje koja više puta prelazi granicu zone, a da se pritom ne započinje novi krug (Železnička stanica), cena karte iznosi 110 dinara.

Trasa nove linije je sledeća:

SMER A (ŽELEZNIČKA STANICA–VETERNIK–SAJLOVO-ŽELEZNIČKA STANICA): Železnička stanica-Bulevar oslobođenja–Futoška–Futoški put–Novosadski put–Kralja Petra I–Svetozara Miletića–Vojvode Putnika–Vojvode Bojovića–Školska-Braće Tokin–Omladinska–Novosadski put–Kralja Petra I–Donje Sajlovo–Rumenački put–Rumenačka–Bulevar Jaše Tomića– Železnička stanica

SMER B (ŽELEZNIČKA STANICA–SAJLOVO–VETERNIK-ŽELEZNIČKA STANICA): Železnička stanica–Bulevar Jaše Tomića–Rumenačka–Rumenački put–Donje Sajlovo-Kralja Petra I-Svetozara Miletića–Vojvode Putnika–Vojvode Bojovića–Školska–Braće Tokin–Omladinska– Novosadski put-Futoški put–Futoška–Bulevar oslobođenja-Železnička stanica

Vanredne kontrole u autobusima

JGSP Novi Sad obaveštava korisnike usluge prevoza da će u narednom periodu biti pojačana kontrola karata.

Osim redovne biće uvedena i vanredna kontrola u vozilima. Na ovaj način JGSP želi da još jednom podseti putnike na obavezu plaćanja prevoza, budući da naplativost direktno utiče na mogućnost organizacije kvalitetnog prevoza.

Ujedno JGSP podseća da se sankcioniše kao prekršaj ukoliko se putnik vozi bez važeće vozne karte i ako odbije da istu pokaže. Sudija za prekršaje novčanom kaznom u iznosu od 6000 dinara kazniće fizičko lice ako se vozi bez važeće vozne karte.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments