Radnici i mehanizacija Zimske službe JKP “Čistoća“ od noćas su na ulicama i spremno su dočekali prve snežne padavine u Novom Sadu.

Za dežurstvo u Zimskoj službi angažovano je 147 radnika i 20 vozila u tri smene, da bi ulice u gradu bile prohodne za pešake. U rad Zimske službe JKP “Čistoća” uključena je i mehanizacija sastavljena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona. Ekipe “Čistoće“ rade u centru Grada Novog Sada, na prilazima pešačkim prelazima i na formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom rada. Sve površine koje tretira Zimska služba JKP “Čistoća“ su prohodne.

U voznom parku su od ove godine dva nova vozila – jedno multifunkcionalno vozilo sa rasipačem i daskom i mali bacač snega, koje će ove zime uklanjati snežne padavine bez prekida na pešačkim prilazima i prelazima, sa trotoara kod stajališta autobusa i pešačkih staza, raditi na raščišćavanju centra Grada Novog Sada i na formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom rada.

So za čišćenje ulica raspoređena je po spremištima na glavnim raskrsnicama u gradu koja se redovno dopunjuju.

Zimska služba JKP “Čistoća“ je spremna i za obilnije padavine. U zavisnosti od vremenskih prilika, organizovaće se dežurstva, što znači da će njihove ekipe konstantno biti na terenu i u pripravnosti. Vremenske prilike trenutno ne utiču na redovan program održavanja javne higijene u Novom Sadu i prigradskim naseljima, kao ni na odnošenje smeća.

Zimska služba JKP “Čistoća“ je u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama novosadskih javno-komunalnih preduzeća.

Savet za sve sugrađane je da ne provode previše vremena napolju bez preke potrebe i da koriste isključivo očišćene pešačke prelaze i u slučaju većih padavina, samo formirane pešačke staze.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments