Ekipe JKP “Put” spremne su da očiste sneg, koji se najavljuje za vikend, sa svih 800 kilometara puteva na teritoriji Novog Sada.

Ekipa portala NS Uživo posetila je danas JKP Put i popričala sa rukovodiocem zimske službe ovog preduzeća Gojkom Etinskim. On kaže da su sve ekipe i sve mašine spremne, a da soli ima u dovoljnim količinama.

– Zbog padavina koje su najavljene za vikend uveli smo drugi stepenom dežurstva. Putevi su trenutno vlažni, a tokom večeri temperatura će preći u minus, pa postoji velika mogućnost zamrzavanja – izjavio je Etinski

On dodaje da će, ukoliko sneg bude jače padao, biti angažovane i građevinske mašine.

– Svi resursi preduzeća po nalogu gradonačelnika i Gradskog veća moraju biti stavljeni u funkciju odbrane od snežnih padavina. Novosadske ulice moraju biti prohodne – rekao je Etinski.

JKP Put održava oko 500 kilometara puteva koji spadaju u prvi nivo prioriteta, dok je ukupno oko 800 kilometara puteva u nadležnosti ovog preduzeća. Deo državnih puteva, tačnije oko 80 kilometara, takođe održava zimska služba JKP Put

Podsetimo, pripreme za odbranu od snega počele su još u novembru kada su član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Кravić, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković prisustvovali smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti zimske službe. Članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe JКP “Parking servis”, JКP “Gradsko zelenilo”, JКP “Čistoća” i JКP “Put”.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Кravić izjavio je tom prilikom da su sva javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima i da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.

JKP Tržnica čisti sneg s pijaca

Kako kažu iz JKP “Tržnice” pijace predstojeću sezonu dočekuju sa tehnički ispravnom mehanizacijom, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora Belarus sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora IMT 539 sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi.

JKP “Tržnica” raspolaže motornim grtalicama (4 komada) i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično. Za ove namene, ovo preduzeće je pripremilo i 50 t soli koja je već raspoređena po pijacama, a Zimska služba je već u pripravnosti, iako po programu rada rad ove službe obuhvata period od 15. novembra do 15. marta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Autor: Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments