Zimska služba JKP “Put” radi od jutros punom parom sa 25 vozila, a bačeno je preko 150 tona soli. Tokom dana priključile su se i dve građevisnke mašine na sremskoj strani grada.

– Rade se pretežno ulice prvog prioriteta i deo ulica drugog prioriteta, prioritet su ulice koim ide javni prevoz, dok se na sremskoj strani rade i manje saobraćajnice, jer je snežni pokrivač na tom delu nešto veći – Rekao je šef zimske službe JKP “Put” Gojko Etinski

On dodaje da su na sremsku stranu poslate dve građevisnke mašine, a osim ulica u gradu, sole se i državni putevi.

Sremska strana grada je očišćena

Za sada nema najavljenog vetra pa ne bi trebalo da bude smetova niti nanosa na putu, ali ipak ekipe su spremne za sve uslove. Temperatura nije previše niska i zemljište je još uvek toplo, pa najverovatnije neće doći do formiranja značajnijeg snežnog pokrivača.

“na terenu je 25 vozila, dve građevinske mašine i bačeno je 150 tona soli”

Kako saznajemo iz JKP “Put” oni su danas iskoristili oko 150 tona soli samo za puteve, dok su deo soli zadužila i druga preduzeća koja rade na čišćenju grada i koja su uključena u zimsku službu grada, a to su “Čistoća”, “Zelenilo” koje čiste trotoare i “Parking Servis” koji održava parking mesta, ali i preduzeća “Tržnica” i “Lisje” koja nisu uključena u rad same zimske službe, već so koriste za čišćenje pijaca i groblja.

Stražilovska ulica, autobusi JGSP se nesmetano kreću (Foto: Nikola Bilić)

Ekipe Puta na terenu ostaju i preko noći kako bi ulice ostale prohodne za saobraćaj, a za sada nije planirano angažovanje mašina na bačkoj strani.

Autor: Nikola Bilić

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mirjana
11/01/2021 04:33

Super ali trebalo bi vozilo prema Backoj Palanci da prodje uzasan je put pun snega i mnooogo klizav