Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad

JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad ugostilo je delegaciju iz Banja Luke, odnosno predstavnike „Vodovod“ A.D. Banja Luka

Teme razgovara bile su implementacija novih metoda i tehnologija u procesu prerade vode, razvoj distributivnog sistema, baždarenje i servis vodomera, obim investicija i način planiranja, izgradnja kanalizacionih i vodovodnih priključaka i celokupna organizacija rada u oba preduzeća.

Generalni direktor „Vodovod” A.D. Banja Luka, Predrag Duduković, istakao je da su oni kao nova uprava preduzeća opredeljeni da naprave iskorak u poslovanju, odnosno da poboljšaju stvari za koje smatraju da ne funkcionišu dobro.

− Smatrali smo da jednom ovakvom posetom „Vodovodu”, koji je sigurno daleko ispred našeg preduzeća, možemo da pokupimo dobra iskustva i primenimo ih kod nas. Novosadski „Vodovod” je ozbiljan sistem i ima dosta toga u čemu nam mogu pomoći, a pre svega oko savetovanja, kako bi unapredili rad našeg preduzeća i funkcionisanje sistema. Prezadovoljni smo posetom, domaćini su nam zaista bili posvećeni i otvorili vidike u mnogim oblastima poslovanja – rekao je Duduković.

Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad

Gvozden Perković, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija” Novi Sad, smatra da su ovakve posete korisne za oba preduzeća.

− Ugostili smo prijatelje i kolege iz Banja Luke, upoznali ih sa našim iskustvima u radu, poslovnim planiranjem i sistemom rada, a ujedno od njih čuli koje probleme imaju sa distribucijom vode, divljim mrežama i sanacijom havarija. Zapravo, razgovarali smo o svim stvarima koje tište kompletan vodovodni i kanalizacioni sektor u regionu. Ovo je značajno iskustvo i za nas, a kroz nova saznanja koja smo stekli, sigurno ćemo poboljšati i sopstveni rad. Očekujem da saradnja sa kolegama iz Banja Luke postane tradicija – zaključio je Perković.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments