U proteklih nekoliko dana izgorela su dva žbuna vrste Berberisa thu. “Atropurpurea, u Alejki Mike Antić, a poslednji je izgoreo juče. Ovim povodom oglasilo se JKP Zelenilo.

– Tokom jučerašnjeg dana je izgoreo jedan potpuno formiran žbun Berberisa thu. “Atropurpure” u aleji Mike Antića, srećom požar je na vreme primećen i ugašen pa se nije proširio na okolno zelenilo. Ovaj požar je verovatno posledica bačenog pikavca ili nekog drugog vida ljudskog nemara. Za rast i formiranje jednog ovako dekorativnog žbuna potrebno je 4 do 5 godina, a samo jedan trenutak da nestane, zato ovim putem još jednom apelujemo na sugrađane da ne uništavaju zelenilo u gradu – napisano je na Instagram nalogu Zelenila.

Nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Komšinica
27/04/2021 13:42

Prvi od ta dva požara je posledica toga što su 4 tinejdžera namerno zapalili polen topole na moje oči i samo mirno odšetali kada je požar počeo da bukti i da hvata i žbun! Ja sam zvala vatrogasce, dala opis tih momaka i pitala da li treba da zovem policiju oni su rekli da će oni sve srediti. S obzirom da se u ovom članku apeluje na “nesavesne pušače” verujem da informacija koju sam ja dala nije stigla do koga treba.

Jelena
28/04/2021 13:34
Reply to  Komšinica

Isto sam videla 4 tinejdzera Na strandu kako pale polen i samo se smeju i nastave dalje da idu i da pale.

frida
27/04/2021 17:49

Nema tog pikavca, koji može zapaliti svežu i zdravu biljku. Po spaljenoj, četvrtastoj površini, pre bih rekla da je to namerno zapaljeno. Pitanje je samo iz kojih pobuda…bahatost, bolest ili šta već.