Još manje od mesec dana do zatvaranja prijava za 19. Festival uličnih svirača

       
Foto: ulicnisviraci.com

Manje od mesec dana do zatvaranja konkursa za umetnike za učešće na 19. Festivalu uličnih svirača – Gradić fest.

Ovogodišnji 19. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 29. do 31. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, a konkurs za izvođače je otvoren i prijave će trajati do 1. juna ove godine.

Verujući da grad čine ljudi i da zajedno možemo da transformišemo gradske prostore, i ove godine  Festival uličnih svirača nastavlja višegodišnju inicijativu za revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Tako učestvovanje na Festivalu uličnih svirača dobija plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi naš grad mogao biti.

Propozicije učestvovanja

Festival uličnih svirača već 19 godina neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik ili umetnica izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. U skladu sa potrebama umetnika kao i mogućnostima Festivala, ove godine postoji više kategorija za prijavljivanje i učestvovanje na Festivalu uličnih svirača:

1. Učesnici sa pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara, maksimalan iznos honorara koji će biti isplaćen je 500 evra, a maksimalan iznos za putne troškove će biti 200 evra). U ovoj kategoriji će biti odabrano deset učesnika/ca.

2. Učesnici sa delimično pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi smeštaja)

3. Učesnici bez pokrivenih troškova (kojima će biti obezbeđeno mesto za nastup)

Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1 mb), kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa jutjuba ili sličnih onlajn platformi). Osim toga, neophodno je poslati i kratku biografiju učesnika, grupe ili trupe (do 3000 karaktera). Prijave koje ne budu popunjene u skladu sa zahtevima neće biti uzete u razmatranje.

Prijave za konkurs potrebno je ispuniti na zvaničnom sajtu Festivala najkasnije do 1. juna, Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača, kao i u sredstvima javnog informisanja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments