Još nije kasno da se prijavite: Država daje 10 000 evra za kupovinu kuće na selu, a ovo su uslovi za konkurs

Foto: Pixabay.com
Interesovanje za bespovratna sredstva države za kupovinu kuća u selima iz dana u dan sve je veće. Dnevno stiže i 30 zahteva, tako da bi projekat mogao da se završi i pre predviđenog roka.

Rok za prijavu za konkurs traje sve do 1. novembra, a uslovi da bi od države dobili oko 10.000 evra za kupovinu imanja na selu, i nisu toliko zahtevni.

  • da podnosilac prijave nema više od 45 godina
  • da je državljanin Srbije
  • da ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije
  • da nije vlasnik ili suvlasnik nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije, izuzev poljoprivrednog zemljišta i da istu nisu otuđili ili poklonili u prethodnih 5 godina

Takođe, od podnosioca prijave očekuje se da sa prodavaocem nepokretnosti nije u krvnom srodstvu; da nije u postupku odobravanja sredstava za kupovinu nepokretnosti i da u momentu podnošenja prijave nemaju neizmirenih obaveza prema državi.

Sve ove uslove moraju da ispune oba supružnika.

Pored obaveznih uslova, podnosioci prijave moraju da ispune i samo jedan od sledećih uslova:

  • da živi na selu samostalno u zakupljenoj nepokretnosti ili u porodičnoj zajednici sa ostalim članovima porodice;
  • da poseduje formalno obrazovanje iz oblasti medicine, farmacije, poljoprivrede, veterine ili da da je prosvetni radnik ili zanatlija;
  • da živi u gradskim sredinama u zakupljenoj nepokretnosti samostalno ili sa članovima porodice i da ima nameru da živi na selu;
  • da obavljaju poslove čija je priroda takva da mogu da ih rade od kuće na selu

Ukupna vrednost programa je 500 miliona dinara, a u prvoj fazi se očekuje naseljavanje 400 kuća u ruralnom području po celoj Srbiji.

Rok za podnošenje prijava je 1. novembar ove godine, a država će ovim novcem pokriti sve troškove kupovine, ali ne i renoviranja i uređenja.

nsuzivo.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti