Jubilarni XX Međunarodni simpozijum Energetska elektronika

       
Foto: www.uns.ac.rs

Međunarodni simpozijum Energetska elektronika održaće se od 23. do 26. oktobra u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu.

Ovaj jubilarni naučni skup, sada već brendiran i opštepoznat kao Ee 2019, nastavlja dugu tradiciju (od 1973. god.) okupljanja eminentnih međunarodnih i domaćih stručnjaka u široj oblasti energetske elektronike, koja obuhvata i električne mašine, električne automobile, distribuirane sisteme i primenu obnovljivih izvora energije. Glavni cilj skupa je razmena znanja i predstavljanje najnovijih dostignuća i trendova razvoja u ovim oblastima.

Očekuje se da konferencija okupi preko 150 učesnika iz preko 30 zemalja, a naučni deo će činiti šest vrhunskih međunarodnih predavača, koji će predstaviti uvodne radove, četiri izuzetna naučnika, koji će predstaviti pozvane radove, kao i još 65 drugih istraživača, koji će izložiti rezultate svojih visokokvalitetnih istraživanja. Svi prezentovani radovi će biti publikovani u elektronskom zborniku (USB), uvršteni u bazu IEEE Xplore i citirani preko: Web of Science-a, Google Scholar-a i Scopus-a.

Predsedavajući konferencije je prof. dr Vladimir Кatić sa Univerziteta u Novom Sadu (FTN), a Programskog odbora profesor Dražen Dujić sa Politehničkog univerziteta u Lozani (Švajcarska), dok je za publikacije zadužen profesor Miroslav Vasić sa Politehničkog univerziteta u Madridu (Španija).

Organizatori Simpozijuma su Univerzitet u Novom Sadu i Fakultet tehničkih nauka, u saradnji sa Institutom “Nikola Tesla“ iz Beograda i Društvom za energetsku elektroniku Srbije. Кonferencija je pod patronatom svetskog udruženja inženjera elektrotehnike (IEEE) i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, kao i Srpske akademije nauka i umetnosti i EPE asocijacije iz Brisela.

Svečano otvaranje skupa zakazano je za četvrtak, 24. oktobar u 9.30 časova u Amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu.

Teme skupa:

  • Energetski pretvarači i uređaji
  • Automobilski i elektromotorni pogoni
  • Električne mašine
  • Upravljanje i merenje u energetici
  • Energetska elektronika u telekomunikacijama
  • Кvalitet električne energije
  • Obnovljivi i distribuirani izvori energije

Više informacija možete pronaći na sajtu konferencije na sledećem linku.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments