Foto: Pexels

Inovacioni biznis centar Zlatibor, uz podršku kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, organizuje konferenciju “Inovacije u poljoprivredi”. Posetioci će na konferenciji dobiti korisne informacije o inovativnim rešenjima i savremenoj podršci u poljoprivredi kao i o ishrani u stočarstvu, pčelarstvu u cilju organskog uzgoja i lakšeg praćenja proizvodnje, ali i unapređenja prodaje

Drugog dana konferencije među govornicima se našao i profesor Ivan Pihler, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
Foto: Inovacioni centar Zlatibor

Na konferenciji će govoriti osam predavača iz oblasti poljoprivrede a paneli su podeljeni na tri teme. Konferencija će biti održana 9. i 15. oktobra u Kulturnom centru Zlatibor. Prvog dana konferencije govoriće se  o ishrani životinja. Drugog dana biće održana predavanja o digitalnim poljoprivrednim gazdinstvima koja doprinose boljim prinosima. Prisutni će imati priliku da čuju kako se IT tehnologije mogu iskoristiti pri davanju vode biljkama pod zemljom i prednostima koje takva primena sa sobom nosi. Drugog dana konferencije među govornicima se našao i profesor Ivan Pihler, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

-Profesor Pihler će govoriti o ishrani pčela, što je veoma važno danas, s obzirom na vremenske uslove i promenu klime, ali i velikog rizika od trovanja pčela. Zapadna Srbija je medarski kraj, ali takođe nam je vrlo značajno prisustvo predavača sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, jer su oni eminentni u ovoj oblasti- naglašava za NS Uživo Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra Zlatibor.

Sagovornik ističe da će svi zainteresovani na panelu o pčelarstvu moći da čuju o novoj pogači za pčele koja je bazirana na organskim elementima, što stvara uslove za proizvodnju organskog meda.

-Naša ciljna grupa su proizvođači sa Zlatibora, a konferencija će moći da se gleda i onlajn, na Jutjub kanalu. Oba dana konferencije počinju u podne- kazao je Đurović.

Ivona Karan

 

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragan
07/10/2021 18:57

Pomozite pčelama tako što ćete im u blizini društava posejati na hektar/dva, pa i na pola hektara ako nemate više, medonosne biljke, i eto vam od 10 košnica oko 50kg meda na kraju jula. Nema tu pameti. Ostavite im hrane da bi bile jake, ostavite im polen i propolis, i imaćete jaka društva koja će vam uvek dati meda da nećete znati šta da radite sa njime.
Nema potrebe da plaćate skupe škole po Zlatiboru, pišem vam iz iskustva. Ko hoće, neka proba.