Kako upotpuniti tradicionalnu slavsku trpezu modernim detaljima

       

Iako slava po svojoj osnovi predstavlja čuvanje porodične tradicije običajima koji se ne menjaju mi moderne domaćice se ipak trudimo da dodamo malo modernog i koliko je dozvoljeno oplemenimo trpezu detaljima.

Svaka srpska domaćica zna koliko je vremena i energije potrebno za pripremu jela, predjela, kolača i ostalih đakonija kada se postavlja svečana trpeza. Izbor jela i ukrašavanje slavske trpeze zavise kako od budžeta tako i od kreativnosti domaćice.

Ipak na kraju ona je odraz vas, vasih navika, tradicije, običaja i odraz sposobnosti domaćice. Niko od vas sigurno neće svake godine menjati stoljnjak, escajg i servis zato što je nešto više ili manje moderno, ali zašto ne bi menjali one jednostavne stvari za koje nema velikih ulaganja.

Bilo da je posna ili mrsna trpeza najveća pažnja se pored ukusa poklanja njenom serviranju. Pronašli smo za vas nekoliko načina da naša tradicionalna jela, salate ili priloge ponudite gostima na jedan kreativan i verujemo sigurno zapažen način. Za ovo vam neće biti potrebno puno vremena, već samo malo strpljenja i kreativnosti.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Autor: Jovana Filipović

 

Komentari: