Na današnjem sastanku članice Gradskog veća za obrazovanje Dine Vučinić sa rukovodiocem Školske uprave Novi Sad Milanom Grujin, predsednicom Aktiva direktora osnovnih škola Jasminom Pastonjicki, direktorktorom PU “Radosno detinjstvo” Marijanom Popov i zamenikom načelnika Gradske uprave za obrazovanje Srđanom Jakovljev, iznete su informacije o trenutnoj situaciji u predškolskoj i osnovnoškolskim ustanovama.

U PU “Radosno detinjstvo” otkriveno je šest slučajeva zaraženih korona virusom kod zaposlenih. Od danas, u svim vrtićima PU “Radosno detinjstvo” na snazi je nova mera koja podrazumeva da roditelji ne ulaze u objekte vrtića, već da decu predaju osoblju, na ulazu. Ta mera se sprovodi na preporuku Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kako bi se izbegle gužve unutar vrtića.

U pojedinim osnovnim i srednjim školama nekoliko učenika je u samoizolaciji iz predostrožnosti jer su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. U Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” i u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Petrovaradinu, u kojima su prošle nedelje pojačane mere zaštite zbog registrovanih slučajeva virusa nema povećanja broja zaraženih.

“Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa nadležnima iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine čije preporuke slušamo i sprovodimo, kao i sa predstavnicima Predškolske ustanove ‘Radosno detinjstvo’, Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola i Školske uprave koji nas redovno informišu o stanju u svojim ustanovama. Nastavićemo da izveštavamo javnost o situaciji u vrtićima, osnovnim i srednjim školama sa teritorije Grada, a Gradska uprava za obrazovanje je u budžetu za ovu godinu izdvojila dodatna sredstva za zaštitnu opremu i dezinfekciju, za potrebe obrazovnih ustanova”, izjavila je Dina Vučinić.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
28/10/2020 16:19

Najbolje da pričekamo da se svi zarazimo. Stanje je gore nego u aprilu, a idalje sve teče normalno…

Sandra
28/10/2020 17:55

U vrtićima je odavno tako, roditelji ne ulaze, već predaju decu na vratima. Isto je i u privatnim.