Karatisti kluba “Šotokan 021” osvojili šest medalja

       

Na 9. Šotokan karate evropskom prvenstvu, održanom od 12. do 14. aprila u Baru u Crnoj Gori, klub ”Šotokan 021” iz Novog Sada ostvario je odlične rezultate.

Među njima je bila i Lana Petrović koja je osvojila zlatnu medalјu u kategoriji ”Kate devojčice 2008-2009. godište”.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je članove i predsednika kluba.

Predsednik i jedan od trenera kluba ”Šotokan 021” Vladimir Gajinov zahvalio se gradonačelniku na lepim rečima i na tome što je prepoznao kvalitet kluba i takmičara, jer im je to, kako je rekao, veliki podstrek za dalјi rad.

“Na takmičenju u Crnoj Gori bilo je preko 1000 učesnika, a prvenstvo je trajalo tri dana. Naši karatisti, ali i karatisti iz cele Srbije, predvođeni Šotokan savezom, dali su svoj maksimum i osvojili smo treće mesto. Pred nama je još jedno važno takmičenje 11. maja, prvenstvo države u okviru Šotokan saveza, gde će se videti ko su kandidati za sledeći svetski kup koji se u oktobru održava u Karlovim Varima. Očekujemo da ćemo, uz marlјiv rad i malo sportske sreće, ponovo imati uspeha pa da se nađemo ovde na istom mestu”, istakao je Gajinov.

Kako je rekao, ”Šotokan 021” sa ovog takmičenja doneo je šest medalјa, tri zlata, dva srebra i jednu bronzu, i pošto su kao klub bili najuspešniji, Savez je baš njima poklonio pehar reprezentacije Srbije za osvojeno treće mesto.

Gradonačelnik Miloš Vučević čestitao je svima u klubu na velikom uspehu.

“Veliko mi je zadovolјstvo da ugostim naše karatiste, sjajne reprezentativce koji su na najbolјi mogući način predstavili državu Srbiju, naš grad, ali i sebe i svoj klub na evropskom šotokan kupu u Baru. Takmičari donose mnogo medalјa i pokazali su da karate i drugi borilački sportovi imaju plodno tlo u Srbiji. Na ovom kupu je bilo takmičara iz 21 države, a Srbija je zauzela treće mesto. Najmlađa među našim karatistima Lana, ne samo što je osvojila zlato, već je u ukupnom plasmanu bila najbolјa od devojčica u toj kategoriji. Čestitam im svima na velikim uspesima, ali i na tome što se bave sportom, a pohvale idu i Klubu koji ima veliko iskustvo i čuva tradiciju karatea u Novom Sadu”, naglasio je gradonačelnik Miloš Večević.

 

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments