Karatisti s Kosova ipak dolaze u Novi Sad, pojačano prisustvo policije

       
Koha.net

Karate selekcija Kosova ponovo je danas popodne krenula za Novi Sad, na Evropski šampionat u karateu za seniore, javljaju kosovski mediji.

Kosovska karate federacija konsultovala je Međunarodni olimpijski komitet i, kako se nezvanično saznaje, dobila je saglasnost za dolazak na šampionat.
Mediji javljaju da su se karatisti u 16:30 časova okupili u centru Prištine, ispred Doma mladih, i odatle su u civilnoj odeći i bez obeležja Karate saveza i Kosova krenuli ka Merdaru.
Podsetimo, rukovodstvu Karate saveza Kosova i kosovskim karatistima jutros nije dozvoljen ulazak u Srbiju kako bi učestvovali na Evropskom prvenstvu u karateu. Na prelazu Merdare, službenici Policije Srbije rekli su kosovskoj delegaciji da im je odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zabranjen ulazak u Srbiju. Posle toga ekipa se vratila u Prištinu.
Ranije su prištinski mediji javili da su predstavnici Karate saveza Kosova odbacili mogućnost da na prvenstvu učestvuju bez državnih obeležja Kosova.
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da na predstojećem Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu, sportisti sa Kosova i Metohije neće moći da nose obeležja “takozvanog Kosova”.
EP u karateu se održava u Ledenoj i Velikoj dvorani Spensa od 10. do 13. maja.
Autor: Beta

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Dule

Pa dogovorite se vise jel dolaze ili ne….svakih pola sata javljate razlicite vesti