Udruženje građana “Novi Sad” pokrenulo je akciju “Knjiga za ozdravljenje” za pacijente Instituta za onkologiju Vojvodine. Akcija se održava danas na Trgu slobode, gde svako može da donese knjigu po izboru koja će upotpuniti novootvorenu biblioteku Instituta, namenjenu pacijentima. 

“Želja nam je da za pacijente Instituta za onkologiju Vojvodine učinimo nešto lepo i humano, kako bismo njihove dane boravka u bolnici napravili lepšim i lakšim i kako bismo doprineli njihovom boljem i bržem oporavku. Time bismo boravak blagotvornim učinili i onima koji se leče, ali i onima koji leče. Ovo je samo nastavak akcije koju su pokrenuli upravo zaposleni na Institutu za onkologiju Vojvodine. Želeći da svojim pacijentima bolničke dane učine lakšim, osoblje ovog Instituta prikupilo je određeni broj knjiga i napravilo biblioteku u hodniku internog odeljenja, gde leže pacijenti koji primaju hemoterapiju”, poručuju organizatori akcije.

Učešćem u akciji, građani mogu svojim primerom i donacijom jedne ili više knjiga da doprinesu opremanju i obogaćivanju književnog fonda u biblioteci Instituta za onkologiju Vojvodine, kao i podizanju svesti o važnosti brige za druge.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments