Osma Novosadska razmena knjiga održaće se danas, 14. jula od 15 do 20 časova u kulturnoj stanici Eđšeg. Ulaz je, kao i uvek, besplatan.

Tema ove Razmene je “Knjige na sunce!”

PROGRAM:

Od 15 do 20 časova – Knjigom do osmeha (kupovina knjiga humanitarnim SMS-om)
Od 15 do 20 časova – Preporuči nam knjigu za plažu!
Od 15 do 20 časova – Fabrika stihova-personalizovane pesme!

“Kako je ovo naša 8. razmena, studenti i svršeni studenti kojima je poslednja ocena u indeksu osmica, dobiće poklon-paket naših poizvoda i 8 džepnih (Blic) knjiga po izboru”, poručuju iz organizacije.

Ukoliko želite da se priključite volonterskom timu, javite se na mejl [email protected].

Ono što se nije promenilo, već samo uvećalo, jeste hrpa knjiga koje ćete moći otkupiti prerazmišljonima (ako imate sačuvane kupone sa neke od prethodnih Razmena, ne brinite, imamo vas na spisku), i prateći program u kojem će uživati sve generacije.

Podstaknuti vašim primedbama i zapažanjima, u želji da iskustvo razmene učine još boljim, napravljene su izmene u sistemu bodovanja, kako bi smislenije razvrstali bazu knjiga. U zamenu za jednu knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete najmanje jednu knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

* 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona
* 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona
* 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona
* 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona
* 10 džepnih ‘knjiga’ koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon
* Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Ne prihvataju se udžbenici za osnovnu i srednju školi, kopirane knjige, skripte, radne sveske, niti priručnike za servisiranje uređaja, ali moći ćete da pregledate i uzmete one prikupljene u protekloj godini. Radnice i radnici na prijemnom pultu imaju pravo procene svake donete knjige, što uključuje i pravo da neku knjigu odbiju iako nije na gornjem spisku.

Kupone koje dobijete u zamenu za donete knjige možete potrošiti kako god želite, prateći utvrđeni sistem bodovanja. Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu.

Ni knjige ni prerazmišljoni nisu na prodaju, ali možete popiti limunadu, ili kupiti bedževe, cegere i obeleživače koje su dizajnirali i izradili naši organizatori i tako podržite razvoj Novosadske razmene knjiga.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments