Književni kafe Gete instituta u Gradskoj biblioteci

       

Književni kafe Gete instituta gostuje u sredu, 19. septembra u 19 časova u ogranku “Anica Savić Rebac” Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Učesnici Književnog kafea u Biblioteci govoriće o delima savremene književnosti sa nemačkog govornog područja, koja su prevedena na srpski ili neki drugi jezik sa prostora bivše Jugoslavije, a ipak nezasluženo ostala nedovoljno zapažena kod čitalačke publike. Biće to prilika da dobijete čitalačke savete književnih sladokusaca iz prve ruke, i to za one naslove koji su dostupni i onima koji ne govore nemački jezik!

Učestvuju:

  • Tamara Mitrović, urednica programa Književnog kluba Magistrala, Dom kulture Studentski grad;
  • Dragana Kovačević, urednica književnog programa na Drugom programu Radio Beograda i voditeljka književne emisije Čitač;
  • Miroljub Stojanović, književni i filmski kritičar, Filmski centar Srbije, Sektor za izdavačku delatnost.

Razgovor  će voditi  Jelena Kostić Tomović, književni prevodilac i redovni profesor na Katedri za germanistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Književni kafe predstavlja poznavaoce književnosti koji prate najaktuelnije književne događaje u zemlji i inostranstvu, kritičare, urednike, voditelje programa najznačajnijih beogradskih institucija i druge književne sladokusce i postavlja im pitanje o tome šta oni lično vole da čitaju, koje autore sa nemačkog govornog područja cene, koji noviteti su ostavili poseban utisak na njih i, povrh svega, koje autore i naslove bi preporučili.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments