Revija isključivo ženskih bokserskih mečeva “rEvolucija“ simbolično će biti održana u nedelju, 8. marta u maloj sali SPENS-a.

PROČITAJTE: Revija ženskih bokserskih mečeva “rEvolucija” na SPENS-u

Karte su uskoro u prodaji preko Gigstix-a, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen klubovima devojaka koje će se boriti na “rEvoluciji“, za njihove dalje pripreme i veću “vidljivost“ i jedan deo će biti uplaćen za lečenje onih kojima je trenutno najpotrebnije.

Prva i jedina žena koja je osvojila Beogradskog pobednika, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i vicešampionka sveta u savate boksu prve su poznate devojke koje će se takmičiti na prvoj profesionalnoj reviji isključivo ženskih mečeva na ovim prostorima – rEvoluciji! Reč je o devetnaestogodišnjoj Jeleni Sedoglavić i dvadesetjednogodišnjoj Anđeli Branković.

“Još uvek nekako živimo u tom dobu da je za žene više kuhinja nego borilački sport. Za mene je pak boks život u malom. Moram priznati da su žene mnogo borbenije nego muškarci u samom ringu, iako su često nevidljive,“ objašnjava bokserka, Anđela Branković koja u ovom trenutku vija normu i za Olimpijske igre u Tokiju.

“Pored njih čast će nam biti da prestavimo i pionirku jugoslovenskog boksa i kik boksa, osvajačicu domaćih i internacionalnih medalja u kik boksu i boksu, a danas jednu od najuvaženijih svetskih sudija u ringu – Jelenu Đurić“, objašnjava inicijatorka i organizatoka događaja, Sandra Zekić. Sandra je i jedina televizijska reporterka u Srbiji koja je uspela da uporedo izgradi i karijeru TV novinarke na nacionalnoj televiziji i reprezentativke u savate boksu i zbog toga je ideja rEvolucije da se na ovaj način skrene pažnju svih na uspehe koje ove devojke postižu. “Zbog toga želim da na kraju svoje sportske karijere, više upoznam naše društvo sa devojkama i devojčicama koje su već sjajne, tu su i naše su! I zaista mislim da je vreme za rEvoluciju u nadi da ćemo već sledeće godine izbaciti ‘r’ iz naziva i nastaviti Evoluciju tih sportiskinja“, dodaje Sandra.

Sandra je jedna od devojaka koja će se to veče boriti. Dva puta vicešampionka Evrope i jednom osvajačica bronzane medalje, a kasnije i profesionalna bokserka poslednjih nekoliko godina. Prva rEvolucija biće i njen oproštajni meč u gradu iz kog je sve i krenulo – Novom Sadu. Pored meča u profesionalnom boksu, iste večeri očekuje nas i 6 uvodnih borbi ( 3 x olimpijski boks, 1 x kik boks, 1 x savate boks i 1 x tajlandski boks), ali i demonstracija rekreativnog boksa i combat fitnesa koji je sve popularniji među ženama.

Ova revija pretenduje da postane tradicionalna i za sada je jedina u regionu i šire koja će u osnovi imati samo ženske mečeve u olimpijskom boksu, kik boksu i savate boksu, ženske sudije u ringu i na taj način doprineti da sve te devojke među kojima je već dosta šampionki, sada postanu vidljivije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments