Foto: Ivona Karan

Kampus u Novom Sadu izmenila je pandemija korona virusa. Poneki student ide na kolokvijum, žuri na vežbe, a svi su saglasni u jednom- nedostaju im klasična predavanja.

-Komunikacija sa profesorima je ono što fali studentima u doba korone. Oni sve ispoštuju, ali je generalno bolje kada je nastava uživo. Preko kompjutera je manja pažnja, a materiju bolje razumemo kada je slušamo uživo- rekao je za NS Uživo Nemanja Milatinović, brucoš Visoko poslovne škole.

Većina ispitanih studenata saglasna je da digitalna nastava nije kvalitetna kao nastava uživo, koju je lakše pratiti. Nedostaju im kontakti sa docentima i drugim studentima, a plaše se i da bi ovo kasnije moglo da utiče na njihove karijere.

-Kada sam na fakultetu lakše mi je da sa kolegama pratim i da vidim da su i oni uključeni u predavanje, jer kod kuće nemam motivaciju za praćenje nastave- izjavila je Marija Zorić, studentkinja Fakulteta tehničkih nauka.

Na Poljoprivrednom fakultetu nastava se odvija nesmetano, pod preduzetim merama, a studentima to, kako kažu, više odgovara.

Malobrojni su oni koji su oduševljeni idejom studiranja kod kuće i to samo zbog jedne stvari- viška slobodnog vremena.

-Više mi se dopada ovaj način studiranja, onlajn nastave, imam više slobodnog vremena, ali i više vremena za spremanje ispita- rekao nam je student druge godine medicinske biohemije.

Podsećamo da će se predstavnici Rektorata danas sastati sa ministrom prosvete Brankom Ružićem, gde će govoriti i o formiranju radne grupe koja će studentima olakšati komunikaciju sa profesorima i virtualnu nastavu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments