Komjuterski kamp za decu

       
Foto: kompkamp.net

Deseti kompjuterski kamp za decu uzrasta 8 do 15 godina održaće se ove godine u Bečeju od 1. jula do 25. avgusta u tri smene po 14 dana.

U okviru programiranja u “Komp kampu” deca će imati priliku da nauče nekoliko softvera, prilagodjeno uzrastu, kao i da prave svoje video igre, web sajtove ili aplikacije. Neki od programa su Unity, Blender, Fusion, HTML&CSS, PHP, Adobe paket. Najmladji će učiti Scratch ili kodiranje na Code.org. Najstariji će učiti programske jezike Java, Python, C, C++.

Registraciju i izbor softvera za učenje moguće je izvršiti preko OVOG LINKA.

Predavači u kampu su IT studenti sa domaćih i stranih unverziteta, a mentori su Epix i MadHeadGames kompanije, dve najuspešnije kompanije za proizvodnju igara u Srbiji. Master pedagozi i nastavnici fizičkog vaspitanja će brinuti o deci 24 sata.

Prvi kompjuterski kamp nastao je u SAD još davne 1984. godine.

Projekat je od samog početka dobio podršku i pomoć Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Pokrajinskog sekretarijata za demografiju i brigu o deci, kao i Republičkog sekretarijata za obrazovanje i  Ministarstvu za telekominukacije i informacionu tehnologiju

U “Komp kamp” decu mogu da registruju isključivo roditelji, putem web sajta, uz uslov da su deca uzrasta od 8 do 15 dodina. 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments