Ko organizuje žurku ili slavi slavu sa više od pet osoba u zatvorenom prostoru rizikuje da plati novčanu kaznu. Ko plaća kaznu, vlasnik stana ili podstanar?

Naredbom Gradskog štaba koja je na snazi od 15. novembra, određeno je vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, na teritoriji Novog Sada, i to u periodu od 16.00 časova do 5.00 časova narednog dana.

Poštovanje ove mere kontrolišu službenici komunalne milicije.

– Ako građani prijave nepropisno organizovanje žurki, a stan je iznajmljen, korisnici stana snose posledice i isti mogu biti kažnjeni za remećenje kućnog reda – rekli su za naš portal iz Gradske uprave za inspekcijske poslove Grada Novog Sada.

Iz komunalne milicije kažu da će njihovi službenici sankcionisati lice koje je zatečeno u remećenju kućnog reda bilo da je reč o vlasniku stana, stanaru, podstanaru ili gostu.

Kazne za ovaj prekršaj iznose 10.000,00 dinara, a ukoliko se propisana novčana kazna uplati u roku od osam dana iznos je prepolovljen.

U evidenciji službe komunalne milicije i komunalne inspekcije postoji zvaničan broja izdatih prekršajnih naloga za remećenje kućnog reda, ali kako navode nemaju tačan broj kažnjavanja isključivo zbog buke u periodu od 16 do 5 časova.

Gradska uprava za inspekcijske poslove će u narednom periodu intezivirati kontrolu kućnog reda zbog trenutne epidemiološke situacije.

Za nepoštovanje mera građani mogu uložiti žalbe Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Telefoni koji su aktivni: 021/4872-402 021/4872-403

Putem elektronske pošte: [email protected]

Od ove godine promenjen je zakon o prijavi remećenja kućnog reda u zgradama, nekada su se prijave vršile isključivo preko upravnika zgrade, ali sada je moguće pozvati i prijaviti buku direktno i komunalnoj miliciji.

Autor: Mirjana Mažić

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Petra Jovanović
25/11/2020 09:49

Mislim da je to volja pojedinca bolje povedite računa o privatnim žurkama kojih ima dosta i to po 60 ljudi znači slava ništa žurka ok stvarno žalosno za naš narod sve što ima veze sa srpstvom i porodicom nije po propisu sramota

Koji
25/11/2020 18:41

Ko je normalan,neće slaviti sem u krugu porodice. Ko je bezobrazan i zove goste i treba da ga prijavite!