Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Danas ispred Gradske uprave za inspekcijske poslove komunalnoj inspekciji i komunalnoj miliciji uručeno 150 mobilnih telefona, kako bi mogli da vrše kontrolu pridržavanja nove mere za suzbijanje koronavirusa.

Zdravko Jelušić, član Gradskog veća za komunalne poslove, uručio je telefone upravi za inspekcijske poslove navodeći da sve lokalne samouprave moraju da obezbede svoje organe za kontrolu boravka ljudi na mestima masovnog okupljanja kao što su tržni centri restorani, kao i sva ona mesta gde potencijalno može doći do širenja zaraze.

-Novi Sad je odgovorio na taj zahtev, opremajući inspekcijske i milicionarske organe Grada Novog Sada kako bi kontrolisali mere koje su definisane odlukom Vlade Srbije- istakao je Jelušić i dodao da je ovo samo početak ulaganja Grada, da do kraja godine inspekcijske uprave dobijaju tridesetri nova komunalna milicajca i tokom novembra deset vozila za potrebe komunalne inspekcije i milicije, koja će im takom novembra biti na raspolaganju.

Jelušić napominje da im nije namera da prete građanima već apel na svest pojedinaca, ističući da su kazne visoke, kako za pravna lica, isto tako i za same građane koji potencijalno krše odluke Vlade Srbije po pitanju sprečavanja pendemije.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Miroslav Laketić načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove ističe da će tehnička opremljenost značajno doprineti kvalitenijem, boljem i lakšem radu komunalne inspekcije i komulane milicije u smislu svakodnevnog kontrolisanja posedovanja kovid sertifikata prilikom boravka u zatvorenim prostorima.

– Prethodne dve noći, ponedeljka i utorka izvršeno je preko 100 kontola, dobar deo objekata je ograničion na radno vreme do 22 časa, a deo ugostiteljskih objekata koji je radio duže su ispoštovali mere koje su previđene – istako je načelnik.

Načelnik govori da su u protklom periodu posebno posvetili pažnju kontoli tržnih centara, trgovinskih formata ali i javni gradski saobraćaj, gde su više od tridesetpet slučajeva sankcionisali putnike koji tokom prevoza nisu koristi zaštitne maske.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Mobilni android telefoni (koji prepoznaju grafičku oznaku – QR kod) potrebni su pomenutim službama kako bi mogli da vrše kontrolu pridržavanja nove mere koju je, na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti koronavirus, donela Vlada Republike Srbije.

Komunalna milicija ima ukupno 50 milicionera, što je izuzetno malo za grad Novi Sad koji ima 400 hiljada stanovnika, zaključio je načelnik.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jbg
27/10/2021 13:10

50 komunalaca 150 telefona

CoraviNikola
27/10/2021 13:42

50 komunalaca, 100 kontrola – nabavljeno 150 telefona?!

idemo dalje, u opisu teksta da je potreban specijalni android telefon koji moze da ocita qr kod?!

qr kod moze da ocita BILO KOJI android ili phone telefon koji oni vec poseduju, zasto se opet bespotrebno trose NASE pare?!!?!

duka
27/10/2021 18:54
Reply to  CoraviNikola

Питам се а шта би било када не би давао комантар на сваку вест,вероватно би водио занимљивији живот дружио се и проводио време квалитетније и без хејтовања.Телефони нису купљени само за комуналну милицију,него за све надлежне инспекцијске службе…Кажеш наше паре,а вероватно избегаваш сваки динар да даш на порез…

Vladimir
31/10/2021 00:37

Da li su svi kontrolori i osobe u njihovom okruženju vakcinisani?

Last edited 1 godina ranije by Vladimir