Komunalna policija Datum : Novembarbar 14.2019. Rubrika: Novosadska Mesto: Novi Sad Foto: Filip Bakic©

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković posetio je Кomunalnu policiju Grada Novog Sada povodom obeležavanja devet godina njihovog rada.

U novembru 2010. godine, u skladu sa Zakonom o Кomunalnoj policiji, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove obrazovana je Кomunalna policija, čijim radom se obezbeđuje izvršavanje poslova iz nadležnosti Grada Novog Sada, a u oblastima komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine, ljudi i dobara, zaštite i održavanja reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata.

“Pre devet godina osnovana je Кomunala policija Grada Novog Sada, i svedoci smo da se tokom svih tih godina trudila da pruži značajnu pomoć u radu redovnog organa reda i mira, a prvenstveno u službi građana. Statistički podaci nam govore da poverenje građana prema njima raste iz godine u godinu, a svojim zalaganjem i radom i ove godine su doprineli poboljšanju odnosa sa Novosađanima. Grad Novi Sad svakako će nastaviti da ulaže u opremu kako bi doprineo većoj bezbednosti i boljem komunalnom redu. Novim Zakonom, koji je donesen pre nekoliko meseci, Кomunalna policija dobila je i nekoliko novih ovlašćenja kako bi se na sveobuhvatniji način vodilo računa o komunalnom redu, ali su unapređeni i kontrola i odgovornost Кomunalne policije”, rekao je Vladimir Stojković čestitajući devetogodišnjicu rada pripadnicima Кomunalne policije.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić rekao je da trenutno Кomunalnu policiju Grada Novog Sada čine tri šefa odeljenja i 47 komunalnih policajaca.

“U proteklih 12 meseci naša služba je zaprimila više od 14 hiljada obraćanja građana i institucija, i za taj vremenski period izvršila skoro 20.000 različitih aktivnosti. Na osnovu raznih odluka koje primenjujemo izrekli smo 1457 prekršajnih naloga u ukupnoj vrednosti od 41.540.000,00 dinara. Zadovoljan sam radom sektora Кomunalne policije jer vrlo revnosno reaguju na sve ono na šta nam građani ukazuju. S obzirom na to da je donesen novi Zakon o Кomunalnoj miliciji uputili smo Gradu predlog Odluke o Кomunalnoj policiji kako bi se ona uskladila sa Zakonom, i nadam se da će Grad Novi Sad u narednim godinama učiniti dodatni napor kako bi se povećao broj komunalnih policajaca, a u cilju efektivnijeg rada našeg sektora”, naglasio je Miroslav Laketić.

Za najbolje komunalne policajce ove godine izabrani su Jovana Dobrojević i Radomir Vuković, a član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković uručio im je prigodne poklone.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lanmii
19/11/2019 04:26

Devet puta sam ih i video u zivotu. Vise sam video puta Halejevu kometu nego ovu gospodu.