U okviru manifestacije Leto na Trgu galerija održaće se koncert “Ljubiče” u četvrtak, 18. jula Plato ispred SZPB, Trg galerija 2.

Elektro bluz duo iz Pančeva “Ljubičice“ koji čine Vuk i Petar Stevanović predstavlja nezaobilazni deo regionalne alternativne muzičke scene koji sarađuje sa mnogobrojnim izvođačima širom sveta. Muzički sastav izvodi najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa, gradeći neobični spoj savremenog i retro zvuka. U svoj elektronski gruv ubacuju elemente novog talasa, bluza i tintinabulija. Nakon mnogobrojnih festivala među kojima je i nedavno održan EXIT 2019, duo “Ljubičice“ nastupiće prvi put u okviru Leta na Trgu galerija. Organizacija Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

O MANIFESTACIJI:

Od 22. juna do 29. avgusta u toku je osma manifestacija Leto na Trgu galerija koju tokom letnjih meseci organizuju tri muzejske institucije na Trgu galerija – Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića. Ovogodišnji ciklus programa ispunjen je koncertima, predavanjima, projekcijama i drugim vidovima prezentovanja kultura različitih zemalja. Svakog četvrtka u 21 sat, uz besplatan ulaz, publika će moći da uživa u vrtovima muzeja, a pojedini programi odvijaće se i na samom Trgu galerija. Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, kao i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments