Koncert “Oj, Kosovo, Kosovo” u Muzeju Vojvodine

       

Solistički koncert Ljubomira Ljube Manasijevića pod nazivom Oj, Kosovo, Kosovo održaće se u četvrtak, 29. avgusta u 20 časova u Muzeju Vojvodine.

Umetnika će pratiti orkestar SERBIJA, a specijalni gost će biti operska pevačica Zorica Belić.

Na koncertu će biti izvedene pesme i muzika vezane za Kosovo i Metohiju sa odabranim pesmama koje je Manasijević komponovao proteklih decenija kao što su Vostani Serbije, Nebo je visoko Srbijo, Za Srbiju i slobodu…

Takođe jedan deo programa biće posvećen patriotskim pesmama koje se uvek rado slušaju i pevaju poput: Sedam sati udara, Hajduk Veljko i Tamo daleko, kao i odabranim pesmama iz Vojvodine.

Ulaz na koncert se ne naplaćuje.

Ove i sledeće godine Ljuba Manasijević, melod srpski, obeležava 30 godina rada na srpskoj muzici.

Orkestar SERBIJA sačinjavaju:

Miroljub Todorović-Džimi istaknuti flautista, solista Narodnog orkestra RTS-a i veliki muzički i studijski posvećenik.

Draško Trifović, izvanredan solista na harmonici jedan od najboljih iz škole za harmoniku Ljubiše Pavkovića, studijski i koncertni muzičar i dizajner zvuka.

Aleksandar Saša Dotlić, profesor muzike, solista na lauti, tamburi, gitari i kontrabasu sa dugogodišnjim iskustvom kao koncertni i studijski muzičar.

Petar Janković, na udaraljkama, od saradnje sa etno ansamblima poput Stupova i Srpskih pravoslavnih pojaca pa do mnogih aktuelnih renomiranih orkestara, gradio izvođačku karijeru svojim posebnim talentom i osećajem ritmike za Srpski i Balkanski melos.

Zorica Belić, istaknuta operska umetnica iz Novog Sada sa uspešnom karijerom i posebnim talentom za izvođenje etno muzike, dobitnica mnogih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: