Koncert klasične muzike za bebe i roditelje biće održan u subotu 2. februara, u dva termina, u 11 i 12 i 30 časova, koji Galerija Matice srpske organizuje u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, uz podršku Fondacije “Novi Sad 2021”.

Koncert je namenjen bebama uzrasta do dve godine.

Kreativna radionica za decu Na čizmu liči, umetnošću se diči iz ciklusa Otkrivamo Italiju kroz umetnička dela biće održana u subotu, 2. februara u terminu od 11 do 12 i 30 časova. Radionica je namenjena deci uzrasta od 5 do 11 godina.

Nakon tri uspešno održana koncerta klasične muzike za bebe i roditelje u 2018. godini Galerija Matice srpske u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, a zahvaljujući podršci Fondacije “Novi Sad 2021”, i u ovoj godini nastavlja koncertnu sezonu.

Prvi koncert u ovoj godini biće održan 2. februara u Galeriji Matice srpske, Trg Galerija 1, u dva termina u 11 i 12.30 časova.

Odlomke iz različitih kompozicija Johana Sebastijana Baha, Đovanija Batiste Ćirija, AleksandraVujića i Jozefa Fiale izvešće umetnici Beogradske filharmonije – Stana Кrstajić (flauta) i Nemanja Stanković (violončelo). Кoncert će trajati trideset i pet minuta.

Кompozicije koje će biti izvedene pažljivo su odabrane i po svojoj dinamici i sadržaju prilagođene su najmlađim posetiocima, bebama, uzrasta do dve godine.
Budući da je broj mesta ograničen, moli se jedan roditelj/staratelj koji će biti u pratnji deteta prijavi na elektronsku adresu decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs, a potom preuzme besplatnu ulaznicu u Muzejskoj prodavnici od utorka do petka od 10 časova do 20 časova.

S obzirom da je interesovanje za koncert veliko, ukoliko zbog kapiciteta mesta ne budu u mogućnosti da vam obezbede ulaznicu za ovaj koncert, možete se prijaviti za naredni koncert 2. marta.

Pored koncerata klasične muzike za bebe i roditelje Galerija Matice srpske je u okviru projekta Odrastanje uz umetnost – Beba u Galeriji, zahvaljujući podršci Vojvođanske banke, svoj prostor prilagodila potrebama majki sa bebama i obezbedila besplatan ulaz u Galeriju svakog utorka.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments