Koncert za bebe i roditelje u Galeriji Matice srpske

       

Koncert za bebe i roditelje pod nazivom “Odrastanje uz umetnost-bebe u Galeriji” održaće se danas, 2. marta, u dva termina od 11 i od 12 i 30 časova, u Galeriji Matice srpske.

Galerija Matice srpske u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, a zahvaljujući podršci Fondacije “Novi Sad 2021” priređuje peti po redu koncert klasične muzike za bebe i njihove roditelje u okviru projekta Odrastanje uz umetnost – Beba u Galeriji.

Nakon februarskog koncerta na kom su najmlađi Novosađani sa svojim roditeljima uživali u kompozicijama Johana Sebastijana Baha, Đovanija Batiste Ćirija, Aleksandra Vujića i Jozefa Fiale koje su na flauti i violončelu izveli Stana Кrstajić i Nemanja Stanković, na martovskom koncertu u svet klasične muzike uvešće ih harfistkinja Milana Zarić. Mališani će uživati u kompozicijama Johana Sebastiana Baha, Georga Fridriha Hendla, Erika Satijea i Marsela Granđanija. Кoncert će trajati oko trideset minuta. Кompozicije su pažljivo odabrane i po svojoj dinamici i sadržaju prilagođene su najmlađim posetiocima, bebama, uzrasta do dve godine.

Milana Zarić je solo harfistkinja Beogradske filharmonije. Visoko obrazovanje je stekla na Кraljevskom konzervatorijumu u Hagu, Triniti koledžu u Londonu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Osnivač je trija Beogradske filharmonije Timbre, zatim ansambla za savremenu muziku Studio 6, a redovno sarađuje i sa Žebeljan ansamblom i Orkestrom bez granica.

Usled velikog interesovanja roditelja sva mesta za koncert 2. marta su popunjena. Sledeći koncert klasične muzike za bebe i roditelje održaće se 6. aprila.
Pored koncerata klasične muzike za bebe i roditelje, Galerija Matice srpske je obezbedila besplatan ulaz svakog utorka za roditelje i bebe i svoj prostor prilagodila je njihovim potrebama zahvaljujući podršci Vojvođanske banke – OTP grupa.

Za više informacija o programu možete se obratiti Miroslavi Žarkov na 021 4899 017.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments