Konferencija o regionalnoj stabilnosti u petak u KCNS

       
Konferencija o regionalnoj stabilnosti, druga po redu, održaće se u petak 8. juna 2018. godine u Klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, s početkom u 13.30 časova. Osnovna ideja vodilja i poruka Konferencije je dobrosusedstvo, mir i saradnja na postjugoslovenskim prostorima.
Učesnici ovogodišnje konferencije su eminentni intelektualci iz Srbije i regiona: hrvatski istoričar prof. dr Hrvoje Klasić, koji ima veliki ugled u Hrvatskoj, Srbiji, regionu i u SAD, profesor Beogradskog univerziteta dr Dejan Vuk Stanković, izuzetan intelektualac i filozof, direktor Foruma za etničke odnose dr Dušan Janjić, bosanskohercegovački diplomata Zlatko Dizdarević, novinar i diplomata iz BiH i katolički teolog i istoričar Goran Šarić iz Rijeke, čija tv gostovanja imaju po nekoliko stotina pregleda u regionu. Moderator konferencije biće dr Dunja Demirović.
Direktor Kulturnog centra Novog Sada i idejni tvorac Konferencije Bojan Panaotović, uputio je poziv građanima Novog Sada, Vojvodine, Srbije, pa i regiona, da prisustvuju ovom značajnom događaju i da se svojim pitanjima i zapažanjima uključe u konferenciju za koju se nada da će prerasti u tradicionalnu.
”Osnovni cilj ili putokaz za sve nas su mir i stabilnost u ovom regionu. Nekada to, možda, zvuči kao fraza, ali nema prečeg od mira i bezbednosti, kao i ekonomske, političke, kulturne i svake druge dobrosusedske saradnje na prostoru eks Jugoslavije. Razum i praktičan pogled na savremene političke procese, praštanje i zdravi planovi za budućnost, to je naš cilj”, istakao je  Panaotović.
Uz naglasak da je poglavlje „povratka u prošlost” neophodno  zatvoriti i uspostaviti saradnju i stabilnost iz kojih proističe bolji i kvalitetniji život za sve ljude u regionu, Panaotović je uputio poziv građanima da prisustvuju ovom velikom događaju u KCNS, te da svojim pitanjima i sugestijama uzmu učešća u debati. Konferenciju će, uz podršku gradonačelnika Miloša Vučevića, otvoriti član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.
Prošlogodišnja Konferencija o regionalnoj stabilnosti, podsetimo, imala je izvanredan odjek u javnosti, i to ne samo u Srbiji nego i u širem regionu.
Autor: nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments