Konferencija “Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi“, održana je danas, 20. novembra u  hotelu Šeraton u Novom Sadu. Konferencija je posvećena podsticanju ženskog preduzetništva u ovim oblastima, tema je okupila 50 žena, koje su uspele u biznisu, medijima i kulturi.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju koja je deo projekta podržanog od Vlade Republike Srbije.

“U poslednje vreme sve više se priča o ženskom preduzetništvu, žene su sve više u biznisu i drago mi je da je tako, a Grad se trudi da ih konkretnim potezima podrži. Svake godine između 70 i 80 žena dobije sredstva da pokrene sopstveni biznis, a ove 2018. prvi put smo obezbedili sredstva preko Vlade Republike Srbije i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj za one žene koje već posluju i postoje na tržištu godinu dana ili više. Taj konkurs je završen i očekujemo da potpisivanje ugovora obavimo u narednom periodu, i to je siguran sam, snažan podstrek za žensko preduzetništvo na teritoriji Grada Novog Sada”, rekao je Milorad Radojević.

Na konferenciji koju je organizovala kompanija Color Media Communications, učestvovalo je 50 uspešnih preduzetnica, kao i 50 studentkinja koje žele da se po završetku studija oprobaju u biznisu, medijima i kulturi. Između ostalih, tom događaju prisustvovale su predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković kao i Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Nakon radnog ručka koji je bio organizovan u hotelu Šeraton, učesnice konferencije će imati vođenu turu centrom Novog Sada – “Slavne Novosađanke” a nakon toga posetiće i izložbu “Percepcije: Žena po meri društva?” koja je u Galeriji Matice srpske organizovana u saradnji sa British Council-om.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments