Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS“ u partnerstvu sa Ministarstvom kulture i informisanja, Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine, Radio televizijom Vojvodine, Maticom Srpskom i Gradom Novim Sadom, raspisao je pilot konkurs za pisanje kratkih priča na temu srpskih narodnih poslovica.

Cilj samog procesa jeste približavanje poslovica modernom vremenu i situacijama, kao osavremenjavanje nepromenjenih, trajnih vrednosti koje predstavljaju.

Poslovice koje su ponuđene kao teme za konkurs odabrala je Matica Srpska a pilot konkurs je sproveden među novosadskim srednjim školama.

Odabrani rad korišćen je kao scenario za kratak animirani film u kojem je sažeta poruka o mudrosti poslovica i tome koliko su primenljive u svakom vremenskom razdoblju.

U ponedeljak, 28. oktobra, u Tehničkoj školi “Mileva Marić-Ajnštajn“ u 13 časova biće predstavljen proces rada prve faze, pobednički rad iz prethodne školske godine čiji će film biti premijerno prikazan u decembru, a ujedno će biti raspisan i konkurs za nove radove i to za sve srednje škole u Vojvodini.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments