Konkurs za prijavu kratkometražnih filmova na “21114-Film festu” otvoren do 20. maja

       

Peti po redu “21114-Film fest” na Novom naselju, održaće se od 14. do 16. juna na nekoliko lokacija u ovom delu Novog Sada.

Pored bogatog filmskog programa, kao i izložbi, tribina i radionica i ovogodišnji festival će novonaseljski “Zlatni čep” nagradu za najbolji kratkometražni film za najbolji kratkometražni film selekcije filmova izabranih sa konkursa dodeliti publika.

Konkurs za prijavu kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova na petom “21114 – Film festu” otvoren je do 20. maja u ponoć. Svi zainteresovani autori, mogu poslati svoje dokumentarne i igrane filmove (čije trajanje ne prelazi 30 minuta, a nastali su u periodu od jula 2017. do aprila 2019. godine) na adresu: [email protected]

Filmovi koji budu izabrani od strane selektora festivala, ulaze u konkurenciju za nagradu “Zlatni čep” ovogodišnjeg izdanja “21114 – Film festa”.

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom prošlih godina je prikupio velike simpatije publike, a samo prošlogodišnje izdanje festivala posetilo je više od dve hiljade Novosađana. Građani su tako imali prilike da u najvećem delu Novog Sada posmatraju najaktuelnija filmska ostvarenja domaće i regionalne kinematografije, kao i nekoliko međunarodnih filmskih festivala, a sve u cilju višegodišnje inicijative da Novo naselje dobije Kulturni centar.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a kompletan program ovogodišnje edicije sledi vrlo uskoro.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments