Foto: Promo

Već šestu godinu za redom ekološko Udruženje građana “Zeleno pitanje” iz Novog Sada i dečiji ekološki časopis “Čuvari ravnice”, uz podršku Republičkog ministarstva kulture i informisanja organizuju konkurs “Školski zeleni press 2020.

Na konkursu mogu da učestvuju osnovne škole iz cele Srbije pa se stoga pozivaju direktori osnovnih škola, učiteljice, učitelji, nastavnice i nastavnici da se sa svojim učenicima uključe u “Školski zeleni press” putem slanja članaka i fotografija do 30. oktobra 2020.

Cilj “Školskog zelenog press” je da se učenici uključe u prepoznavanje dobrih i loših primera zaštite životne sredine u školi, oko škole, u svom mestu stanovanja, u okolini mesta stanovanja i  njihova prezentacija putem članaka (teksta) i fotografije. Kao i da prezentuju svoje radove na školskoj oglasnoj tabli, u školskom informatoru, školskim novinama. na internet prezentaciji škole a najbolji, najzanimljiviji, najduhovitiji, najkreativniji radovi će se publikovati na sajtu www.cuvariravnice.org.rs i u dečijem ekološkom časopisu “Čuvari ravnice”.

Najboljima će biti dodeljene diplome, poklon knjige i časopisi.

U programu “Školski zeleni press” se nagrađuju najbolji članak (do 250 reči),  fotografija – foto priča u četiri starosne kategorije učenika (1-2 razred, 3-4 razred, 5-6 razred, 7-8 razred). Radovi mogu bitni grupni (tri člana) i pojedinačni – što treba navesti u prijavi.

Detaljne informacije o pripremi radova mogu se pročitati u časopisu “Čuvari ravnice”,  na internet stranici www.cuvariravnice.org.rs i upitom na mejl skolskizelenipress@gmail.com

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments