Konkurs za učenike osnovnih škola “Školski zeleni press 2018.”

       

Već četvrtu godinu za redom ekološko udruženje građana Zeleno pitanje i dečiji ekološki časopis Čuvari ravnice, uz podršku Republičkog ministarstva kulture i informisanja i Uprave za kulturu Novog Sada organizuju konkurs Školski zeleni press 2018.

Na konkursu mogu da učestvuju osnovne škole iz cele Srbije pa se stoga pozivaju direktori osnovnih škola, učiteljice, učitelji, nastavnice i nastavnici da se sa svojim učenicima uključe u Školski zeleni press 2018. putem slanja članaka i fotografija do 30. oktobra.

Cilj Školskog zelenog presa je da se učenici uključe u prepoznavanje dobrih i loših primera zaštite životne sredine u školi, oko škole, u svom mestu stanovanja, u okolini mesta stanovanja i njihova prezentacija putem članaka i fotografije.

Cilj Školskog zelenog presa je prezentacija radova na školskoj oglasnoj tabli, u školskom informatoru, na internet sajtu škole a najbolji, najzanimljiviji, najduhovitiji, najkreativniji radovi će se publikovati u štampanom izdanju dečijeg ekološkog časopisa Čuvari ravnice i elektronskim izdanjima.

U programu Školski zeleni press 2018. se nagrađuju najbolji članak (do 250 reči),  fotografija i foto priča (do 12 fotografija) u četiri starosne kategorije učenika (1. i 2. razred, 3. i 4. razred, 5. i 6. razred, 7. i 8. razred). Radovi mogu bitni grupni (tri člana) i pojedinačni – što treba navesti u prijavi.

Detaljne informacije o pripremi radova mogu se pročitati u časopisu Čuvari ravnice, na internet stranici www.cuvariravnice.org.rs.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments